صدر که در يازدهمين کنگره تازههاي قلب و عروق سخن ميگفت، با اشاره به جمعيت 200 هزار نفري جامعه پزشکي کشور، تصريح کرد: حدود 30 هزار نفر از جامعه پزشکي کشور را متخصصان و فوق تخصصها تشکيل ميدهند که حدود 2 هزار نفر از آنها را متخصصان قلب و عروق تشکيل ميدهند.
وي با اشاره به رشد روزافزون بيماريهاي قلبي و مرگ و مير ناشي از آن در دنيا، ادامه داد: به اين ترتيب سازمان بهداشت جهاني براي سال 2030 پيش بيني کرده که بيماريهاي قلبي عروقي اولين علت مرگ و مير در دنيا باشد. بنابراين بيماريهاي قلب و عروق ميتوانند در کلان نظام سلامت نقش عمدهاي داشته باشند.
رييس سازمان نظام پزشکي ادامه داد: امروزه تعريف سلامت در دنيا تغيير يافته و تعريف جامع آن، سلامت کامل جسم و روان را شامل ميشود. بنابراين عوامل مداخلهگر در بيماريهاي قلب و عروق ميتوانند هم در جامعه و هم در حيطه تشخيص و درمان تاثير گذار باشند.
وي با بيان اين که طي سي سال گذشته با وجود محدوديتها، دستاوردهاي حوزه پزشکي بسيار مطلوب بوده است، گفت: شايد بيش از 50 درصد دستاوردهايي که هر ساله همزمان با دهه فجر اعلام ميشود، مربوط به حوزه پزشکي است. از طرف ديگر سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلي به عنوان يکي از شاخصهاي توسعه يافتگي 7 تا 5/7 درصد است که در حال حاضر اين عدد کمتر از اين ميزان است.
رييس سازمان نظام پزشکي در خاتمه با بيان اين که تنها 25 درصد عوامل مداخله کننده سلامت در اختيار جامعه پزشکي است، ادامه داد: 50 درصد عوامل حوزه سلامت مربوط به مسايل اقتصادي واجتماعي، 10 تا 15 درصد مربوط به عوامل رفتاري و 10 درصد نيز مربوط به عوامل ژنتيک است. با اين حال جامعه پزشکي نميتواند از مسايل و مشکلات مردم جدا باشد و وظيفه سياستگذاران کشور است که مسايل حوزه سلامت را با ديدي باز نگاه کنند تا سلامت بتواند در جايگاه بالاتري در جامعه قرار گيرد. /100
انتهای پیام/