ثبت ملي دو مسجد و يک کاروانسراي تاريخي در تبريز

به گزارش ميراث آريا(CHTN) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي ،تراب محمدي با اعلام اين مطلب افزود: اين آثار در اجراي ماده يک از قانون تشکيل سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و ساير مواد و نظام نامه اجرائي آن در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده که قدمت آنها مربوط به دوران صفويه تا قرون پهلوي اول است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي وگردشگري آذربايجان شرقي در خصوص آثار ثبت شده گفت: قدمت دو مسجد ثبت شده در فهرست آثار ملي مربوط به دوره پهلوي اول بوده که هر کدام درنوع خود از معماري خاص و زيبايي برخوردار هستند. يکي از اين مساجد « مسجدحضرت فاطمه (س) » است که در خيابان تربيت يکي از محله هاي قديمي تبريز واقع شده و به شماره 25185 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است.

رييس شوراي ثبت استان اعلام کرد : همچنين «مسجد ملا کربلايي علي» نيز با قرار گرفتن در فهرست آثار ملي به شماره 25192 ديگر مسجد ارزشمند ثبت شده از دوره پهلوي اول است که اين مسجد نيز در محله تربيت تبريز واقع شده است.

محمدي در خصوص ديگر اثر تاريخي شهر تبريز که به تازگي در فهرست آثار ملي ثبت شده است گفت : «کاروانسراي کمانج عليا» نيز از بناهاي ارزشمند استان آذربايجان شرقي است که با در نظر گرفتن جايگاه خاص معماري در دوره صفويه اين بنا نيز داراي ويژگي‌هاي منحصر به فرد معماري است که در کنار ديگر کاروانسراهاي عهد صفوي از شان و جايگاه خوبي برخوردار است. اين کاروانسرا در روستاي کمانج عليا از توابع بخش مرکزي تبريز واقع شده و به شماره 25187 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است.

محمدي تاکيدکرد : اين آثار از تاريخ ثبت ، ضمن رعايت حقوق مالکانه ، تحت نظارت ، مراقبت و حمايت اين سازمان بوده و هرگونه اقدام و عملياتي که منجر به تخريب يا تغيير هويت اثر شود ، ممنوع بوده و مرمت و بازسازي اثر صرفا با تاييد و نظارت اين سازمان ممکن است و البته تخلف از موارد فوق الذکر برابر مواد 558 لغايت 569 از کتاب پنجم قانون مجازات هاي اسلامي «تعزيرات و مجازات هاي بازدارنده جرم» محسوب شده و مرتکب مشمول مجازات هاي قانوني خواهد شد.

افزودني است تا کنون بيش از هزار و چهارصد اثر تاريخي استان آذربايجان شرقي و سيصد اثر تاريخي شهر تبريز در فهرست آثار ملي ثبت شده است و از اين تعداد مجموعه کليساهاي ارامنه آذربايجان در شهرستان جلفا در فهرست آثار جهاني ثبت شده و پرونده بازار تبريز نيز براي ثبت در فهرست آثار جهاني در سال 2010 به سازمان بين المللي يونسکو ارايه شده است./106

انتهای پیام/

کد خبر 1388033011