فرزاد فروزانفر با اشاره به بررسيهاي انجام شده برروي بافت جمعيتي 12فصل کاوش شهر سوخته اظهار داشت:درحالي که پيش ازاين حداکثر جمعيت شهر سوخته پنج هزار نفر تخمين زده شده بود اکنون به اين نتيجه رسيديم که بيش از شش هزار نفر جمعيت دراين منطقه زندگي ميکردهاند.
اين دکتراي باستان شناسي درادامه خاطرنشان کرد: همچنين براساس برآوردهاي ياد شده ميتوان نتيجهگيري کرد که حداکثر تدفينهاي انجام شده در شهر سوخته موجود 30 هزار تدفين بوده است.
وي با اشاره به اينکه پس از گذشت 12سال کاوش به نکات جالبي در مورد مقوله جمعيت شهر سوخته دست يافتيم اظهار داشت:براي نمونه دريافتيم که نسبت جنسي زنان درشهر سوخته بيشتر از مردان بوده است از سويي ديگر دراين ميان،برخي افتهاي جمعيتي قابل توجه رخ داده است.
به گفته انسان باستان شناس هيأت باستانشناسي شهرسوخته؛ چرا که با توجه به نوع فعاليت مردم در دورههاي پيش از تاريخ، بخش عمده اي ازنقل و انتقالات و رفت و آمد توسط مردان صورت ميگرفته است.
فروزانفر با بيان اينکه بررسيهاي انجام شده بيانگر اين حقيقت است که مرگ و مير مردان شهر سوخته درسنين جواني و حدود 35 تا 45 سالگي رخ داده تصريح کرد: در مقابل مردان، اگرچه مواردي مرگ و مير درنوجواني زنان ساکن درشهر سوخته مشاهده شده است اما دربرخي موارد مرگ و ميرهايي درسنين 80 سالگي نيز داشتهاند بنابراين زنان ساکن درشهرسوخته بيشتر از مردان عمرداشته اند.
وي در پايان تأکيد کرد:البته در مورد علت مرگ و مير در شهر سوخته و نيز بررسي نهايي کودکان که عمرآنان از يک سالگي تا 12 سالگي برآورد شده و نيز نوزدان شهرسوخته به اظهار نظر قطعي دست نيافتهايم./118
انتهای پیام/