مهدي کيايي ادامه داد: صادرات صنايعدستي و فرش دستباف ايران در سال 87 نزديک به 50 ميليون دلار نسبت به سال 86 رشد داشته است.
وي با اشاره به اينکه در سال گذشته اغلب کشورهايي که حرفي براي گفتن در بازار صنايعدستي دارند با رکود فروش روبرو بودهاند، اظهار داشت: رکود موجود در بازارهاي جهاني رغبت خريد انواع توليدات صنايعدستي را نيز کاهش داده است.
مدير کل حمايت از توليد و بازرگاني اين معاونت تصريح کرد: بر همين اساس اين معاونت آسيب شناسي جدي و فراگيري را در بخش صادرات صنايعدستي را از مدتي پيش آغاز کرده است.
کيايي با بيان اينکه در طرح آسيب شناسي صادرات صنايعدستي کشور بخشهاي مختلفي همکاري کردهاند، گفت: کارشناسان معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي در کنار معاونتهاي استاني در کنار صادر کنندگان صنايعدستي و صاحبنظران اين بخش به همراهي معاونت آمدند.
وي در ادامه اظهار داشت: بر اساس همين همکاريهاي مشترک ثابت ماندن نرخ پايه صادراتي صنايعدستي به عنوان نخستين عامل کاهش صادرات صنايعدستي مورد بررسي قرار گرفت.
اين مقام مسئول با تأکيد بر اينکه اصلاح نرخ پايه صادراتي سبب شد صادرات توليدات صنايعدستي و فرش در سال گذشته به 495 ميليون دلار برسد، گفت: اين در حالي است که رقم دقيق صادرات اين توليدات در سال 86 معادل 450 ميليون دلار بوده است.
مهدي کيايي افزود: اين در حالي است که به دليل ارزش افزوده بالاي صنايعدستي، ظرافت و حمل و نقل آسان اين محصولات صادرات چمداني اين توليدات نيز رقم قابل توجهي است که از ميزان آن اطلاع کافي در اختيار نيست.
مدير کل حمايت از توليد و بازرگاني معاونت هنرهاي سنتي خاطرنشان کرد: با احتساب صادرات غير رسمي توليدات صنايعدستي ارزش دلاري اين محصولات بسيار بيش از آمار موجود خواهد بود./111
انتهای پیام/