به گزارش ميراث آريا (chtn) به نقل از اداره کل روابط عمومي و امور بين الملل وزارت رفاه و تامين اجتماعي، فرهاد اقطار سرپرست دفتر پيشگيري از اعتياد سازمان بهزيستي درباره آمار تعداد کمپ‌هاي ترک اعتياد گفت: از آنجا که برخي از اين مراکز به‌ صورت غيرمجاز و بدون مجوز شوراي هماهنگي استانها فعاليت مي‌کنند آمار دقيقي از تعداد آنها نداريم و تنها مشخصات 39 مرکز در سامانه خط ملي اعتياد به ثبت رسيده است.

وي افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر در تمامي استان‌ها داراي شوراي هماهنگي است و تمام مراکز و کمپ‌هاي ترک اعتياد بايد با مجوز و تأييديه اين شورا فعاليت کنند.

سرپرست دفتر پيشگيري از اعتياد سازمان بهزيستي با بيان اينکه خدمات سامانه خط ملي اعتياد به صورت رايگان است، افزود: از کساني که قصد ترک اعتياد دارند درخواست مي‌کنيم قبل از مراجعه به مراکز ترک اعتياد با سامانه خط ملي اعتياد (09628) تماس بگيرند و از نظرات کارشنانسان اين مرکز استفاده کنند تا نتيجه بهتري بگيرند.

وي افزود: در ساختار سازمان بهزيستي کشور تمام مراکز بايد از مددکار استفاده کنند و نرم‌افزاري در حال تنظيم است تا با استفاده از آن مراحل و فرآيند بهبود افراد پيگيري شود.

واحد درسي پيشگيري از اعتياد در دانشگاه‌ها تدريس مي‌شود

اقطار درباره اعتياد در بين دانشجويان و فعاليت‌ها براي پيشگيري در اين زمينه گفت: فعاليت اصلي ستاد مبارزه با مواد مخدر سياستگذاري است و در اين زمينه با تصويب اين ستاد 2 واحد درسي در زمينه پيشگيري از اعتياد از امسال در دانشگاه‌ها تدريس مي‌شود.

وي ادامه داد: در زمينه اعتياد دانشجويان و موضوع اعتياد در خوابگاه‌هاي دانشجويي ابتدا بايد يک کار تحقيقاتي انجام شود و مشکلات دانشجويان را مشخص کرد و سپس پژوهش در اين زمينه اجرايي شود، که اين کار از سال گذشته آغاز شده است.

اقطار درباره طرح اردوگاه‌هاي کاردرماني که قرار بود با مشارکت سازمان بهزيستي و نيروي انتظامي اجرا شود، گفت: اين موضوع هنوز در حال برنامه‌ريزي است و تلاش مي کنيم در سال‌جاري اين موضوع عملياتي شود.

وي در پاسخ به سؤالي درباره سن شروع اعتياد در کشور گفت: طبق آخرين آماري که توسط سازمان بهزيستي در سال 86 گرفته شد، سن شروع به اعتياد و آمار شروع مجدد مصرف مواد تغيير محسوسي نکرده است ولي الگوي مصرف تغيير زيادي داشته است.

وي با بيان اينکه يکي از تغييرات الگوي مصرف، گرايش از مصرف هروئين به ماده مخدر کراک است، گفت: شايعاتي درباره کشنده بودن هروئين پخش شده که منتهي به ساخت و مصرف ماده مخدر جديدي به نام کراک شده، در حالي‌که اين کراک، از نوع کراک واقعي مصرفي در آمريکاي جنوبي نيست، بلکه نوعي هروئين فشرده شده به همراه برخي افزودني‌ها است.

وي درباره ميزان مراجعه‌کنندگان به سامانه خط ملي اعتياد گفت: بيشترين مراجعه‌کننده به اين سامانه در شهر تهران و بيشترين سؤال درباره شيشه و قرص‌هاي اکستازي است.

وي با بيان اينکه سال گذشته از سوي ستاد مبارزه با مواد مخدر مبلغ 5/1 ميليارد تومان کمک دريافت کرديم، افزود:‌بودجه سال‌جاري دفتر پيشگيري از اعتياد، همان 4 ميليارد تومان سال گذشته است و اين در حالي است که حداقل 2 برابر اين مبلغ را درخواست کرده‌ بوديم. نيازمند اعتبار بيشتري هستيم تا به معتاداني که توانايي پرداخت هزينه درمان را ندارند کمک کنيم.

وي گفت: در سال‌جاري، بودجه بهزيستي استان‌ها به حساب آنها واريز خواهد شد تا هر استان بر اساس عملکرد خود، بودجه را هزينه کند.

سرپرست دفتر پيشگيري از اعتياد سازمان بهزيستي درباره طرح شربت ترياک گفت: اجراي پايلوت اين طرح در 4 استان کرمان، کرمانشاه، گيلان و تهران انجام شد و نتايج آن را به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي ارائه شده است.

اقطار همچنين درباره دستگاه خودپرداز سرنگ گفت: اين طرح مي‌تواند موج سوم ابتلا به عفونت ايدز و هپاتيت و همچنين تعداد مبتلايان به اين بيماري‌ها را کنترل کند.

وي با بيان اينکه نصب دستگاه‌هاي خودپرداز تنها در مراکز و مناطق پرخطر خواهد بود، گفت: در حال حاضر در تهران 5 دستگاه خودپرداز سرنگ در اختيار NGOها و معتادان بهبود يافته است و هزينه دريافت هر سرنگ 50 تومان است.

اقطار با بيان اينکه سال گذشته با صداوسيما و مطبوعات مشارکت خوبي داشته‌ايم، افزود: بودجه مناسبي در ستاد مبارزه با مواد مخدر براي پخش توليدات تلويزيوني هزينه شده است و در 15 روز گذشته با نماينده‌اي از صدا و سيما جلسه‌اي برگزار کرديم و قرار شد مشارکت بيشتري در زمينه توليدات تلويزيوني و برگزاري کارگاه‌هاي آموزشي براي اهالي رسانه انجام شود.

وي افزود: بخش عمده‌آي از هزينه توليدات تلويزيوني را ستاد مبارزه با مواد مخدر و بخشي ديگر از محل رديف‌هاي بودجه دفتر پيشگيري از اعتياد سازمان بهزيستي پرداخت مي‌شود./100

انتهای پیام/

کد خبر 1388040322