دکتر مکري گفت: افرادي که فقط از شيشه و حشيش استفاده مي کنند بايد به کلينيک هاي مواد محرک براي درمان اعتياد خود مراجعه کنند.
وي با بيان اينکه تاکنون حدود 300 نفر ازمعتادان به مواد افيوني در مرکز ملي مطالعات اعتياد، تحت درمان با شربت ترياک به صورت پايلوت قرار گرفته اند، نتايج درمان اين افراد با شربت ترياک را \"خوب\" ارزيابي کرد و گفت: تا زمان حاضر ، شربت ترياک بر روي اين افراد هيچ عارضه منفي نشان نداده است.
وي گفت: مرکز ملي مطالعات اعتياد تا پايان تابستان امسال حدود 700 معتاد را براي درمان با شربت ترياک پذيرش مي کند که در زمان حاضر هفته اي 15تا 20 نفر از اين افراد را مي پذيرد.
اين مقام مسوول در مرکز ملي مطالعات اعتياد افزود: حدود يک هزار نفر ديگر نيز مراکز پايلوت شربت ترياک (وابسته به مرکز ملي مطالعات اعتياد) تحت درمان با اين شربت قرار مي گيرند.
مکري اظهارداشت: اين مراکز شامل 10 مرکز است که به وزارت بهداشت، سازمان بهزيستي و يا سازمان زندان ها وابسته اند.
مجري طرح شربت ترياک گفت: نتايج بدست آمده از درمان با شربت ترياک اين دو هزار نفر باعث مي شود، کلياتي از وضعيت اعتياد کشور را بدست آوريم.
وي به اجراي طرح پايلوت شربت ترياک در چهار کلينيک سازمان بهزيستي در چهار استان کرمان، کرمانشاه، گيلان و تهران اشاره کرد و گفت: اين کلينيک ها، يک ماه پيش، پروتکل درمان با شربت ترياک را از مرکز ملي مطالعات اعتياد دريافت کردند و قرار است نتايج درمان را به مرکز ملي مطالعات اعتياد گزارش دهند.
رييس مرکز ملي مطالعات اعتياد، به دو الگوي عمده براي درمان اعتياد با شربت ترياک اشاره کرد و گفت: يکي از الگوها تحت عنوان \" الگوي کاهش دهنده\" است که در اين الگو ، فرد معتاد به تدريج بر اثر مصرف شربت ترياک، مصرف ماده اي که به آن معتاد است را کم کرده و حدود يکسال بعد، از آن ماده، \"پاک\" شده و اعتيادش را ترک مي کند.
وي اظهارداشت: در \"الگوي ثابت\" هم فرد معتاد سه تا شش ماه شربت ترياک را مصرف کرده و در نهايت يا مصرف ماده افيوني که به آن معتاد شده را کم مي کند و يا آنکه آن ماده اعتياد آور به ماده ديگري تبديل مي شود./100
انتهای پیام/