مرمت سراي افضل شوشتر به اتمام رسيد

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري خوزستان حکمت الله موسوي گفت:در سال 85 با توجه به کمبود فضاي آموزشي و کارگاه هاي صنايع دستي و با هدف حمايت از صنايع فراموش شده، سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري خوزستان پس از تهيه و ارائه طرح مرمت و احيا سراي افضل اقدام به باززنده سازي بنا کرد که ترميم و تعويض ديوارهاي آجري و سنگي ، استحکام بخشي ديوارهاي آسيب ديده ، سبک سازي و اجراي سنگ فرش و آجرفرش ،مرمت درو پنجره هاي فرسوده ، مرمت و تعويض تير پوش‌هاي سقف، اجراي تأسيسات برق ومکانيک ،اجراي سفيد کاري و بند کشي از جمله کارهاي صورت گرفته در اين خصوص است.

وي خاطر نشان کرد:مرمت اين سرا اعتباري بيش از 6 ميليارد 500 ميليون ريال را به خود اختصاص داده و آماده بهره برداري است که فضاي اداري صنايع دستي ، فضاهاي آموزشي ، کارگاه هاي صنايع دستي، نمايشگاه ،فروشگاه و فضاي خدماتي از فضاهاي مورد بهره برداري است.

سراي افضل متعلق به خاندان افضل بوده که اين خاندان مجموعه اي شامل خانه، ساباط ، حمام ، مسجد، آسياب و سرا را از خود به يادگار گذاشته اند.

پيشه اين خانواده از قديم تجارت بوده که با کشور هند تبادل کالاي تجاري داشته بدين صورت که از شوشتر به هند خرما ، برنج ، روغن حيواني و پارچه صادر کرده و شمع کافوري ، عطر و چاي و... از هند به شوشتر وارد مي کردند.

در گذشته اين سرا محل تجارت عمده غلات،برنج ، گندم وجو بوده که شبستان آن نيز محل انبار و دفتر تاجران در طبقه همکف بوده است.

سراي افضل تا پايان دوره پهلوي به کار خود ادامه داد اما به مرور زمان نقش تجاريش را با توجه به توسعه راه ها ، گسترش و پيشرفت حمل ونقل را از دست داده است./106


انتهای پیام/

کد خبر 1388040720