رضا رحماني در بازديد از بخشهاي مختلف بازار تبريز و کارگاه هاي مرمتي داير درمحوطه بازار، فعاليت در زمينه حفظ و احياي اين بناي عظيم را گام مهمي در جهت حفظ فرهنگ و تاريخ منطقه دانست و گفت: در طول دوران مختلف ثابت شده که بازار تبريز نه تنها يک سازه آجري با کاربري تجاري که قلب تپنده منطقه و کشور بوده است.
نماينده مردم تبريز، اسکو و آذرشهر در مجلس شوراي اسلامي افزود: در سال هاي اخير اقدامات خوبي در جهت بازگرداندن هويت تاريخي بازار تبريز صورت گرفته و خوشبختانه امروز شاهد به ثمر نشستن اين فعاليت ها هستيم.
رحماني با بيان روند پروژه ثبت جهاني بازار تبريز اضافه کرد: نمايندگان استان نيز تا کنون در تمام مراحل در کنار و حامي اين اقدام بودند و اميدواريم با نهايي شدن ثبت جهاني بازار ، مردم ساير کشورها نيز از اهميت و ويژگي هاي کم نظير بازار مطلع شوند.
نماينده مردم تبريز ، اسکو و آذرشهر ضمن اشاره به يک سفرنامه قديمي گفت: در اسناد مکتوب آمده و در دنيا چنين مطرح بوده که اگر از کالايي يک مشت در ساير کشورها يافت ميشود، در بازار تبريز يک انبار از آن وجود دارد و اين ديدگاه نشان دهنده اهميت و موقعيت ويژه بازار درگذشته بوده و ثبت جهاني مي تواند گامي در جهت بازگرداندن اين ديدگاه به بازار تبريز باشد.
در ادامه اين بازديد، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي ضمن معرفي کارگاه هاي مرمتي داير دربخش هاي مختلف بازار از جمله يخچال صادقيه، پل بازار، مسجد حاج صفر علي، سراي ميرزا جليل ، سراي سيد حسن جديد، سراي ميرزا ابولحسن، مسجد مقبره چهار منار و ساير قسمت هاي در دست مرمت، روند موجود را مطلوب دانست و ابراز اميدواري کرد تا زمان حضور کارشناسان يونسکو، مرمت اين قسمت ها پايان يافته و بازار به زيبايي تاريخي خود نزديکتر شود./106
انتهای پیام/