مجدالدين رحيمي درادامه خاطرنشان کرد: هم اکنون عمليات حفاظت اضطراري شامل مسدود کردن موقت دسترسي به اثر با هدف جلوگيري از تخريبهاي انساني، تهيه تصاوير هوايي با استفاده از دوربين نصب شده دربالن(اين تصاوير براي بررسي مسير روان آبهاي فراز اثر مورد نياز است )، تهيه نقشه توپوگرافي از محوطه پيرامون اثر، مستند نگاري وضعيت موجود اثر و به ويژه بازخواني کتيبههاي موجود در چشمه علي انجام شده است .
وي با اشاره به اينکه تعداد 78 کتيبه درچشمه علي مربوط به دوران قاجاريه وجود دارد اظهار داشت: برخي از اين کتيبهها بيش از 60 درصد فرسودگي دارند که البته به صورت کامل بازخواني شده و ضمن ارائه اطلاعات آنها به صورت بروشور براي بازديد کنندگان در تابلوي راهنما نيز بازديدکنندگان از مضامين اين کتيبهها آگاه خواهند شد.
رحيمي با بيان اينکه اين روش ازنظر اعتباري داراي اعتباري بين المللي است تصريح کرد:با اين روش ميتوان مواردي هم چون تأثيرات گل سنگها و نيز آسيبهاي مخرب شيميايي ناشي از بارانهاي اسيدي را مورد بررسي قرار داد.
وي در ادامه افزود:درمجموع تلاش ميکنيم که با شناخت نقاط قوت و ضعف، تهديدها و فرصتها اقدام به تهيه طرحي شامل ساماندهي مسير بازديد و حفاظت فيزيکي از اثر، تهيه طرح حفاظت اضطراري، آسيب شناسي تخصصي، تهيه طرح حفاظت و مرمت ازاثر را به انجام برسانيم.
وي در پايان اظهارداشت :در حال حاضر 70درصد ازاين عمليات انجام شده و هم اکنون منتظرنتايج آزمايشگاهي هستيم./119
انتهای پیام/