ارائه محصول جديد گردشگري به دنيا مطابق با تعليمات اسلامي

به گزارش ميراث آريا(CHTN)بي‌نياز در سمينار مديريت راهبردي گردشگري که با همکاري دفتر برنامه ريزي آموزشي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري و موسسه رويال گشت برگزار شد خاطرنشان کرد: آ‌مارها نشان مي‌دهند، سهم گردشگري در حوزه‌ درآمدهاي اقتصادي در بخش‌هاي مختلف اشتغال‌زايي‌، درآمدهاي مالياتي، توليد ناخالص ملي و ديگر بخشها حدود 10 تا 11 درصد است. براساس همين آمار، در سال 2007 ميلادي، 903ميليون نفر در جهان به گردشگري پرداختند که اين ميزان با رشدي معادل 6/0 درصد نسبت به سال 2006 ميلادي همراه بوده است.

وي ادامه داد‌: آ‌مارها نشان مي‌دهند، از مجموع گردشگران جهاني، 484ميليون نفر با هزينه‌کرد 432ميليارد دلار به اروپا سفر کرده‌اند. 184ميليون نفر با 188ميليارد دلار هزينه‌کرد به آسيا و اقيانوسيه‌، 142ميليون نفر با 171ميليارد دلار به آمريکاي شمالي و جنوبي و 47ميليون نفر با 34ميليارد دلار هزينه‌کرد به خاورميانه سفر کرده و در نهايت، 44ميليون نفر با 28ميليارد دلار هزينه‌کرد به آفريقا سفر کرده‌اند. اين آمارها نشان مي‌دهند، در مقاصد مختلف نسبت مسافران و هزينه‌کرد آن‌ها تفاوت داشته است.

رييس مرکز مطالعات وزارت امور خارجه گفت: آمارهاي سازمان جهاني جهان‌گردي براي سال 2020 ميلادي از دوتريليون دلار درآمد گردشگري و 6/1ميليارد نفر گردشگر در جهان خبر مي‌دهد. حال بايد ببينيم، سهم ايران از اين ميزان عظيم گردش مالي در حوزه‌ي گردشگري چيست؟‌

بي‌نياز به آمارهاي گردشگري ايران در سال 1386 اشاره کرد و افزود: اين آ‌مارها نشان مي‌دهند، 1/2ميليون نفر مسافر خارجي از کشورهاي مختلف مانند عراق، عربستان، پاکستان و افغانستان و ديگر کشورها به ايران سفر کرده‌اند و در مقابل همين آمارها نشان مي‌دهد، 1/5ميليون نفر ايراني در همان سال به کشورهاي خارجي سفر کرده‌اند.

بي نياز خاطرنشان کرد: گردشگران ايراني در سفرهاي خود به مقاصد خارجي عمدتا کشورهايي را مانند امارات، ترکيه، عربستان، سوريه و مالزي مقصد خود قرار داده‌اند. اين امر نشان مي‌دهد، مسؤولان ما بهترين فرصت را براي مديريت گردشگري خارجي ايران و جبران 9/2ميليارد دلار فاصله‌ و کسري درآمد گردشگري دارند. متاسفانه تا به حال چندان به اين مورد توجه نشده است.

رييس مرکز مطالعات وزارت امور خارجه با بيان اين‌که بايد درباره‌ گردشگري از بحث‌هاي گل و بلبلي خارج شويم و به واقعيت‌ها نگاه کنيم، اظهار داشت: گفته شده است، در سال 1404 ايران بايد بتواند دو درصد درآمد جهاني گردشگري را معادل 25ميليارد دلار کسب کند تا آ‌ن زمان، دولت بايد پنج‌هزار ميليارد تومان و بخش خصوصي 25هزار ميليارد تومان در صنعت گردشگري سرمايه‌گذاري کند.

وي با بيان اين‌که اکنون نظام‌هاي بين‌المللي از نبود تعادل مالي و اخلاقي رنج مي‌برند، ادامه داد:‌ در توسعه‌ گردشگري از نظر ما و مطابق با تعليمات ديني اسلامي، هيچ نوع سوءاستفاده‌ جنسي و مالي وجود ندارد و در آن، محصولي جديد به دنيا ارائه خواهد شد. بنابراين من معتقدم، اجراکنندگان صنعت گردشگري بايد خود جزو پاک‌ترين افراد جامعه باشند.

رييس مرکز مطالعات وزارت امور خارجه با بيان اين‌که پتانسيل‌هاي فرهنگي، تاريخي، طبيعي و ديگر ظرفيت‌هاي ايران از چشم هيچ‌کسي پوشيده نيست، گفت: بايد بدانيم، در دنياي امروز، جايي براي ما نيست و اگر بخواهيم جايي براي خود پيدا کنيم، فقط بايد با تکيه بر قواعد ديني و اسلامي کشور، در نظام‌هاي بين‌المللي راه پيدا کنيم. بنابراين همواره به کارآمدي نيروهاي انساني و تحولات فرهنگي اجتماعي مردم در کنار دولت نيازمنديم. /105

انتهای پیام/

کد خبر 138804162