وي ادامه داد: احياء صنايعدستي منسوخ براي حفظ و توسعه صنايعدستي بوشهر ضروري است و توسعه اين صنايع را تسريع ميبخشد.
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي اين استان با اشاره به اينکه در حال حاضر تعدادي از رشتههاي صنايعدستي استان به طور کامل منسوخ شدهاند، اظهار داشت: اين رشتهها به دليل تغيير سلايق و جايگزيني صنايع ماشيني به جاي صنايعدستي در سالهاي اخير به فراموشي سپرده شدهاند.
دهاز تصريح کرد: رشتههايي چون گيوه دوزي، سوزن دوزي و نمد مالي به دلايل ذکر شده ديگر جايي در زندگي روزمره مردم ندارند.
وي در ادامه اظهار داشت: اين صنايع در گذشته از صنايعدستي معروف و مقبول استان بوشهر بوده و در خارج از کشور نيز بازار داشته است، احيا و توسعه آنها ميتواند در توسعه و صادرات صنايعدستي اين استان موثر باشد.
اين مقام مسئول با بيان اينکه 35 هزار صنعتگر صنايعدستي در بوشهر فعاليت ميکنند، گفت: در سال مالي 88 با صدور مجوزهاي لازم رشتههاي در حال فراموشي استان را به چرخه آموزش و توليد باز ميگردانيم.
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي بوشهر اضافه کرد: گليم، حصير، گرگور و عبابافي، صنايعدستي دريايي، معرق چوب، البسه محلي، سفالگري، نقاشي روي سفال و صدف دوزي از جمله رشتههايي هستند که براي آموزش آنها مجوز صادر شده است.
احمد دهاز افزود: معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي بوشهر از سال گذشته آموزش رشتههاي صنايعدستي را به بخش خصوصي واگذار کرده است.
وي خاطرنشان کرد: انتخاب رشتهها براي آموزش در مراکز آموزشي استان بر مبناي کاربرد آنها در زندگي مردم، برخورداري از شرايط لازم براي اشتغال آفريني و همچنين بازار فروش مناسب بوده است.
دهاز ياد آور شد: تشکيل کارگاهها و کلاسهاي آموزشي، صدور مجوز، معرفي صنعتگران براي استفاده از تسهيلات بانکي، شرکت در نمايشگاههاي استاني و ملي و برپايي فروشگاه صنايعدستي را از عمده فعاليتهاي اين معاونت در سال جاري دانست./111
انتهای پیام/