موزه آذربايجان، سرشار از ايده هاي بديع هنري است

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، استاد برجسته مينياتور کشور، با حضور در موزه آذربايجان، اين موزه قديمي را مجموعه اي غني از موارد قابل توجه و بررسي براي هنرمندان و پژوهشگران و هنرجويان معرفي کرد.

استاد فرشچيان پس از بازديد از بخش‌هاي مختلف موزه که حاوي آثاي از دوره هاي مختلف تاريخي و روند تغييرات هنري کشور است ، به دانشجويان تمام رشته ها اعم از رشته هاي علوم انساني و هنري توصيه کرد براي آگاهي بهتر و کسب اطلاعات دقيق تر و ايجاد ديدگاه مقايسه و تحليل گر در مورد مباحث فرهنگي و هنري، بازديد از موزه آذربايجان را در برنامه هاي تابستاني خود جاي دهند.

به گفته وي، طرح ها و نقش هاي موجود بر مجموعه آثار و اشياي اين موزه به قدري قوي و منحصر به فرد هستند که علاقمندان به هنر مدرن هم مي‌توانند ريشه هاي هنر نوين را در اين آثار مشاهده کنند و با تحليل آنها، بر توان و اطلاعات فني و هنري خود بيفزايند؛ زيرا ديد هنرمندان ايراني در هر دوره اي فراتر از زمان خود بوده و همواره بر غناي هنرهايي که بدان پراخت نموده اند، افزوده اند.

استاد فرشچيان وضعيت فعلي هنر مينياتور در کشور و آذربايجان شرقي را رو به بهبود دانست و افزود: در سال‌هاي اخير با توجه به اطلاع رساني و تلاش‌هاي صورت گرفته، تعداد زيادي از مردم و به ويژه جوانان به سمت مينياتور و نگارگري جذب شده اند و اين مسئله باعث اميدواري نسبت به آينده اين هنر است.

وي هنر ايران را مقوله اي گسترده و پيچيده ارزيابي کرد و گفت: نقاشي ايران از ده هزار سال پيش بر ديواره غار ها و از پنچ هزار سال پيش بر بدنه سفال جان گرفته اند و به زندگي مردم در هر دوره اي رنگ و بوي هنري بخشيده اند. مينياتور هم تداوم اين زندگي هنرمندانه است.

استاد محمود فرشچيان در پايان ديدارش از موزه آذربايجان، براي مردم مهمان نواز تبريز و ساير هموطنان هنرمند و هنردوست آرزوي شادکامي و موفقيت کرد و افزود: اطمينان دارم با تلاش جوانان اين مرز و بوم جايگاه هنر به عنوان جزء جدانشدني از تفکر و باورها و زندگي مردم، روز به روز بهبود يافته و هنر ايران زمين به جايگاه واقعي خود در جهان خواهد رسيد.

استاد محمود فرشچيان در سال 1308 در شهر اصفهان ديده به جهان گشود و پس از تعليم گرفتن ازهنروراني بزرگ ، چون حاج ميرزا آقا امامي و استاد عيسي بهادري و گذراندن دوره هنرستان هنرهاي زيبا به اروپا رفت و چندين سال به مطالعه و کار در موزه ها مشغول شد.

منتقدان و هنرشناسان بزرگ جهان هنر، او را مورد بررسي و تحسين قرار داده اند و تابلوهاي او در موزه هاي معتبر دنيا جاي گرفته است. استاد فرشچيان در نقاشي ايران صاحب سبک و مکتب خاص در نقاشي و نگارگري و مينياتور مي باشد./106

انتهای پیام/

کد خبر 1388042252