استحکام‌بخشي ايوان جنوبي مسجد جامع همدان

مدير و مشاور پروژه طرح مرمت و احياي مسجد جامع همدان در گفتگو با ميراث آريا( chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: براساس آخرين گزارش‌هاي موجود با توجه به اين که بخشي از ايوان جنوبي مسجد جامع همدان به دليل رانش به سمت حياط، دچارمشکل سازه‌اي شده بود طرح مرمت و استحکام بخشي اين بخش از مسجد در دستور کار قرار گرفت.

امين تاج‌بخشيان درادامه خاطرنشان کرد: درحال حاضر عمليات اجراي رسمي بندي تزئيني زيرطاق، ثبت و استحکام‌بخشي موقت، دوخت ودوز ترک‌ها، تعويض مصالح و کاشي‌کاري هاي فرسوده اين بخش از مسجد انجام شده است.

وي با اشاره به اين‌که هم اکنون مرحله استحکام‌بخشي دائمي ايوان جنوبي اين مسجد درحال انجام است اظهارداشت: همچنين به‌وسيله کلاف کشي مرکب، نيروي رانشي ايوان کنترل و سپس رسمي بندي آن به صورت اجراي سقف کاذب به يک سازه نگهدارنده جديد متصل و پس ازپايان اين مرحله، پاکسازي آن انجام خواهد شد.

تاج‌بخشيان با بيان اين‌که تهيه طرح مرمت واستحکامي ايوان جنوبي مسجد جامع همدان از ارديبهشت ماه سال 87 آغاز و در دي ماه توسط سازمان ميراث فرهنگي استان همدان تصويب شد اظهارداشت: براساس پيش بيني هاي صورت گرفته عمليات اجراي اين پروژه تا پايان مهرماه سال جاري پايان خواهد يافت.

اين کارشناس مرمت واحياي بناها و بافت هاي تاريخي افزود: در قطار بندي جلو ايوان بزرگ اين مسجد قاجاري سال 1253 ثبت شده است.

وي با اشاره به اين که در ابتدا شبستان جنوبي اين مسجد و سپس شبستان‌هاي شرقي و غربي وسپس شبستان شمالي آن ساخته شده است اظهارداشت: براساس مطالعات صورت گرفته رسمي بندي ايوان و بخشي از مناره‌هاي ضلع جنوبي نيز مربوط به دوره قاجار است .

مدير و مشاور پروژه طرح مرمت و احياي مسجد جامع همدان بيان داشت: درحدود 40 سال ضلع شمالي مسجد که به صورت شبستان بوده به دليل رطوبت کاملاً ويران شد و برهمين اساس در همان زمان دوباره آن بخش تخريب شده بازسازي شد./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388042740