قدمت شهر بلقيس هفت قرن افزايش مي‌يابد

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميرا ث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري خراسان شمالي ، علي اکبر وحدتي اظهار داشت: با کشف قطعاتي از سفال‌هاي نيشابوري و سکه هايي که تاريخ ضرب آن مربوط به سال 191 هجري است مشخص شد که در اين شهر رگه هايي از تمدن قرن دوم تا دوران صفويه وجود داشته است.

وي افزود: در کاوش سال 86 در شهر بلقيس سفال‌هايي شبيه سفال‌هاي نيشابور قديم کشف شد که به سفال‌هاي \"مرو و سمرقند\" شباهت زيادي داشت و احتمال وجود تمدن در قرون دوم هجري در اين منطقه را قوت مي‌داد.

وي ادامه داد: در کاوش‌هاي صورت گرفته با مشاهده سکه‌هاي ضرب \"سمرقند\" به اين گمان نزديک شديم که داد و ستد تجاري نيز در قرن دوم در اين منطقه وجود داشته است.

وحدتي افزود: در عين حال نام اسفراين با عناويني از قبيل \"اسپراين\" در متون تاريخي چون \"تاريخ بيهقي\" و \"حدودالعالم من المشرق الي المغرب\" آمده است که فرضيه وجود تمدن در قرون اوليه اسلامي را در اين منطقه تاييد مي‌کند.

وي گفت: براي اثبات اين مدعا و بازشناسي تاريخي ارگ و اينکه آيا قبل از صفويه ارگي بوده که مرمت شده و بر روي آن ارگ جديدي ساخته شده، قرار است کاوشي براي تعيين عرصه و پيشنهاد حريم واقعي آن بزودي در اين منطقه آغاز شود.

وي گفت: اين طرح 200 ميليون ريال اعتبار دريافت کرده و قرار است تا هفته ديگر اين کاوش آغاز شود.

دژ بلقيس در مجاورت اسفراين که به شهر بلقيس معروف است. عظيم ترين ميراث خشتي ايران بعد از ارگ بم است که در طول تاريخ همواره به عنوان يکي از شهرهاي مهم در حاشيه جاده معروف ابريشم قرار داشته است.

اين شهر باستاني که در سه کيلومتري جنوب غربي اسفراين واقع است يکي از معروفترين جاذبه هاي باستاني خراسان شمالي محسوب مي شود.

اين شهر که بر اساس اسلوب معماري ساساني ساخته شده شامل سه بخش کهندژ، ربض و شارستان بوده و 29 برج با ارتفاعات مختلف دارد که براي آخرين بار در دوره صفوي متروک شده و شهر اسفراين به محل کنوني حدود سه کيلومتري شمال اين ويرانه ها منتقل شده است./106

انتهای پیام/

کد خبر 1388042811