کاوش در بناي سلجوقي مجاور برج رسکت

سرپرست کاوش در محدوده شرقي برج رسکت درگفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: اين بنا داراي فضاي مسکوني 30 در30 متر است که البته کاربري دقيق آن پس از کاوش به طورکامل مشخص خواهد شد.

مهدي عابديني در ادامه خاطرنشان کرد:اين بنا از دو بخش فضاي اصلي داراي 14متر طول و 14 متر عرض و 4 در ورودي تشکيل شده که دو در ورودي آن در قسمت شمال و غرب شناسايي شده اما در بخش ورودي در ضلع جنوبي و شرقي آن هنوز کاوش نشده است.

وي بابيان اين‌که در داخل فضاي مرکزي سه ستون جداگانه به ابعاد يک مترو چهل سانتي‌متر داراي گچ بري، نقوش هندسي، گياهي و کتيبه‌هاي منقوش به خط کوفي وجود دارد اظهارداشت: در اين کتيبه‌ها سه نوع حروف درشت، نازک و کوفي مشجر وجود دارد که قسمت فوقاني آن به گل و بوته ختم مي‌شود.

اين کارشناس ارشد باستان شناسي افزود:کف داخلي بنا به طور کامل با آجر فرش شده و احتمال مي‌رود در گذشته داراي يک گنبد آجري شکل بوده که به طور کامل ازبين رفته است.

وي با اشاره به اين که پيرامون فضاي اصلي شرقي، غربي و شمالي اتاق‌هايي از جنس خشت دربرگرفته تصريح کرد:کف اين اتاق‌هاي خشتي از گچ و ديواره آن با اندود گچ پوشيده شده است.

سرپرست کاوش در محدوده شرقي برج رسکت اضافه کرد:به‌طورکلي جنس ديواره‌ها تلفيقي از خشت، آجر و چينه و سقف بيروني آن نيز از سفال پوشيده شده است.

عابديني با بيان اين که بناي يادشده يکي ازبناهاي شهر فريم و مربوط به دوره سلجوقيان است يادآور شد:احتمال مي‌رود اين بنا براثر زلزله‌اي که در قرن پنجم به وقوع پيوست دچار حريق شده که به نظر مي‌رسد اين آتش سوزي هم‌زمان با زلزله رخ داده است./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388043133