نيکنام الهورديزاده درادامه خاطرنشان کرد:به دليل بارهاي مرده افزوده شده در طول مرمتهاي انجام شده در دورههاي قبل، بستر سست اين بنا دچار رانش هاي بسياري شد بنابراين براساس تحليلهاي رايانهاي و مطالعه موارد و نوع آسيبها، طرحهاي استحکامبخشي براي بستر و جرزها انجام ميشود.
اين کارشناس ارشد مرمت و احياي بناهاي تاريخي بيان داشت:همچنين طرح ديگري نيز براي سبکسازي بعضي از بخشها از جمله گنبد پيشنهاد شده تا از ميزان نيرو و بار اضافي کاسته شود.
وي با اشاره به اينکه سازه يکي از بخشهاي امامزاده که در دوره هاي قبلي مرمت شده با بخش قديمي بنا متفاوت است اظهارداشت:براساس مطالعات آزمايشگاهي و گمانه زنيهاي انجام شده اين بخش قديمي بنا بدون پي و سنگ خاک آن نيز سست است بنابراين طرح استحکام بخشي بستر آن نيز در دستور کار قرار گرفت.
الهورديزاده با بيان اينکه تماي اين فرايندها براساس آئينها و نظريههاي مرمتي از جمله نظريههاي \"چزاره براندي\" انجام شده است تصريح کرد:در اين طرحها از مرحله مطالعه و ارائه طرح تا اجراي آن، اصالت و ارزشهاي موجود در بناي تاريخي حفظ ميشود.
مدير پروژه طرح مرمت بناي امامزاده محمد و ابراهيم يادآور شد: پس از پايان تهيه طرح، در دو ماه آينده طرح استحکامبخشي بنا با همکاري سازمان ميراث فرهنگي آذربايجان غربي اجرا خواهد شد.
وي با اشاره به اينکه هسته اوليه بناي امامزاده مربوط به دوره ايلخاني است که اکنون اثري از آن باقي نمانده است اظهارداشت:در دوره صفويه نيز بناهايي دراين محدوده ساخته شده که امروزه ازبين رفتهاند.
اين کارشناس ارشد مرمت و احياي بناهاي تاريخي با بيان اينکه بناي فعلي امامزاده در دوره قاجاريه ساخته شده تأکيد کرد:در اواخر دوره پهلوي ايوان اوليه ورودي واقع در ضلع شمالي بنا دوباره از نو ساخته شد سپس در سال 74 توسط سازمان ميراث فرهنگي آذربايجان غربي دوباره ايوان،تزئينات و کاشي کاريهاي روي گنبد و نما از نو ساخته شد./119
انتهای پیام/