محمدرضا قربان زاده در ادامه خاطرنشان کرد: آسيب شناسي بر روي هشت ضلعي بدنه، مستندنگاري بر روي تزئينات داخل بنا، مرمت پوشش خارجي که دچار فرسودگي شده و مقاوم سازي آن انجام شده است.
وي بابيان اين که مستندسازي و آسيب شناسي به علت ترک بوجود آمده بر روي پوشش گنبد انجام شده افزود: اين گنبد از نوع گنبدهاي دو پوششي است که يک پوشش تزئيني نيز بر آن افزوده شده بنابراين اين گنبد به صورت شلجمي سه پوش است که در معماري دوره اسلامي بي سابقه و بي نظير است.
قربان زاده با اشاره به اينکه اين آرامگاه در زمان شاه طهماسب صفوي براي مولانا حسن کاشي يکي از شاعران نامي قرن هشتم مطابق با الگوي مقبره سازي عصر صفوي ساخته شده اظهارداشت: بيشتر اشعار آن مرتبط با ائمه اطهار و در وصف حضرت علي(ع) است که در ميام مردم سلطانيه از محبوبيت خوبي برخوردار است و مردم اعتقاد زيادي به اين آرامگاه و اشعار وي دارند.
وي در ادامه اظهار داشت: طي نشست هاي اخير با بررسي پوشش هاي روي گنبد به اطلاعاتي دست يافتهايم که پاسخگوي بسياري از مطالب گنگ و مبهم است.
سرپرست اجرايي پايگاه ميراث جهاني سلطانيه خاطرنشان کرد: از بهمن ماه سال گذشته تهيه طرح مرمت آغاز شده و پيش بيني مي شود تا چند روز آينده پايان پذيرد./119
انتهای پیام/