به گزارش ميراث آريا (chtn) محمدعلي ايلخاني شنبه شب در بخش گفت وگوي ويژه خبري شبکه دوم سيما توضيح داد: با بررسيهاي انجام شده از اطلاعات رادار فرودگاه مشهد، تحقيقات همکاران اعزامي ما در آن فرودگاه و نيز بازخواني سي وي آر (جعبه سياه) هواپيما که به تهران منتقل شده است، مشخص شد هواپيما به علت سرعت بيش از حد مجاز، هنگام نشستن روي باند از مسير خارج شده و بيش از 1100 متر هم از انتهاي باند عبور کرده است که اين امر بروز سانحه را به همراه آورد.

وي گفت: با بررسيهاي انجام شده متوجه شديم که يک نوع بي نظمي در کابين خلبان وجود داشته و خلبان مذکور تمرکز لازم را براي فرماندهي کامل اين هواپيما نداشته است.

ايلخاني افزود: با توجه به اينکه رييس هيات مديره شرکت آريا قشم که هواپيما را اجاره داشت نيز در هواپيما بوده، به نظر مي رسد کابين خلبان، فضاي آرامي براي هدايت هواپيما نبوده است .

معاون وزير راه در باره دليل دستيابي سريع کارشناسان به علت بروز سانحه هوايي مشهد اظهارداشت: هر هواپيمايي کتاب عملکرد مخصوص به خود را دارد و به همين علت، ما توانستيم سريعا در مورد علت اين حادثه اظهار نظر کنيم.

وي افزود: با بررسي کتاب راهنماي هواپيما دريافتيم که اين کتاب به خلبان مي گويد هنگام نشستن روي باند بايد حداقل 145 مايل و حداکثر 165 مايل سرعت داشته باشد، حال آنکه بررسي همکاران ما از رادار فرودگاه بين المللي شهيد هاشمي نژاد مشهد مقدس و ديگر تجهيزات و شرايط محل مويد آن است که سرعت اين هواپيما موقع نشستن روي باند 197 مايل بوده است.

رييس سازمان هواپيمايي کشوري تصريح کرد: اين نتيجه براي ما هيچ شبهه اي باقي نمي گذارد که خلبان هنگام نشستن هواپيما از سرعت زيادي برخوردار بوده و مسير تهران تا مشهد را که معمولا يک ساعت و 10دقيقه به طول مي انجامد پنج دقيقه زودتر پيموده است.

به گفته ايلخاني، آف دي آر هواپيما هم سالم است و کار بازخواني آن انجام خواهد شد اگرچه از نظر ما کاملا شفاف و روشن است که علت سانحه چه بوده است .

مهندس فرامرز سروي معاون استاندارد سازمان هواپيمايي کشوري نيز در اين برنامه گفت: صنعت هواپيمايي ايران از قوانين و مقررات بين المللي و استانداردهاي جهاني تبعيت مي کند و تمام کشورهاي عضو پيمان شيکاگو ملزم هستند استانداردهايي که سازمان بين المللي هواپيمايي تعيين مي کند را براي يک ناوبري بين المللي اجرا کنند .

وي افزود: هواپيماي موردنظر متعلق به \"دتو \" بود که يک شرکت قزاقستاني است و طي قراردادي چارتري، در اختيار شرکت آريا قشم از ايران قرار گرفته بود.

معاون سازمان هواپيمايي کشوري خاطرنشان کرد: اين هواپيما چهار ماه پيش وارد ايران شده و دو ماه و ده روز از فعاليت پروازي آن مي گذرد.

وي گفت: علت اينکه اين هواپيما حدود دو ماه است وارد پرواز شده، اين بود که نياز داشت به سطح مطلوب استاندارد ملي برسد .

معاون استاندارد سازمان هواپيمايي کشوري تصريح کرد: هر هواپيمايي در شرايط مختلف آب و هوايي و مختصات جغرافيايي بايد ويژگيهاي خاصي داشته باشد تا بتواند در آن منطقه پرواز کند.

به گفته سروي، از آنجا که اين هواپيما از الزامات هوانوردي برخوردار بوده،کارشناسان ايراني آن را در قزاقستان بطور دقيق بررسي کرده بودند و هواپيما گواهينامه هاي بين المللي براي پرواز را در خطوط جهاني داشت، از استانداردها و شرايط لازم براي پرواز برخوردار بود.

وي افزود: خلبان اين هواپيما نيز استاد پرواز خلباني و داراي 14 هزار ساعت پرواز بود که در نوع خودش بي نظير است.

معاون سازمان هواپيمايي کشوري به همين دليل نتيجه گرفت که هم هواپيما، هم گروه پروازي و هم شرکت هواپيمايي مربوطه از استانداردهاي بين المللي برخوردار بوده اند .

رييس سازمان هواپيمايي کشوري هم تاکيد کرد که ايران به سازمان هواپيمايي کشوري قزاقستان به عنوان عضو ايکائو و مطابق قوانين بين المللي اعتماد دارد. /100

انتهای پیام/

کد خبر 138805049