وي با اشاره به آمار مبتلايان به آنفلوانزاي خوکي گفت : طبق آمار اعلام شده، تا کنون 400 نفر در عربستان به اين بيماري مبتلا شده اند؛ اما در حال حاضر، با بررسي ميداني انجام شده به وسيله هيئت پزشکي سازمان حج و زيارت، وضعيت ابتلا و آلودگي زائران ايراني به اين بيماري صفر است. ما وضعيت آرام و خوبي در کشور عربستان داريم؛ ولي در ميان افرادي که به کشورمان باز مي گردند که تعدادشان روزانه درحدود 5 هزارنفر است، تعداد معدودي، مبتلا به آنفلوانزاي خوکي پس از ورود به ايران، مشاهده شده است.
هزينه درمان زائران بيمارپرداخت مي شود
طبق آمار اعلام شده، 23 نفر از ايرانيان که از خارج، به ميهن مان سفر کرده اند؛ به اين بيماري مبتلا شده اند که اين تعداد، عمره گزاران را نيز در بر مي گيرد.
شايان ذکر است؛ با توجه به اين که تمام زائران عمره، بيمه هستند؛ هزينه درمان و بهبود همه بيماران، مطابق قرارداد منعقد شده با شرکت بيمه گزار، پرداخت مي شود.
به علاوه، گرچه در قرارداد بيمه، سقف زماني براي پرداخت هزينه هاي درمان، قيد شده است؛ ليکن هر زمان ابتلاي زائران بازگشته از عربستان، در ايران به بيماري خاص آنفلوانزاي خوکي ثابت شود؛ استثناءاً درمان آنان، خارج از چارچوب زماني تعيين شده، شامل خدمات بيمه اي مي شود.
9 هزار ظرفيت خالي در حج عمره
رئيس سازمان حج و زيارت در خصوص وديعه گذاري متقاضيان عمره در بانک ملت، گفت: ظرفيت هاي خالي عمره در تهران، هم اکنون بالغ بر 5هزار نفر و در کل کشور، 9هزار نفر است . طبيعتاً تا جايي که ظرفيت داشته باشيم، از اولويت هاي 1 تا 200 و حتي فيش هاي اعلام نشده، ثبت نام مي کنيم. قطعاً آن دسته از کساني که مشمول محدوديت هاي خاص افراد پرخطر در معرض ابتلا به بيماري يادشده نيستند؛ نبايد هيچ گونه نگراني از اين سفر داشته باشند و لذا در صورتي که به هر دليل، از تشرف به عمره خودداري کنند ؛ نسبت به صدور بليت، تهيه ويزا و هزينه هايي که براي ايشان انجام شده است؛ خسارت هايي متوجه آنان مي شود که پس از انصراف، بايد پرداخت کنند .البته اين افراد، هر چه زودتر عدم تمايل خود را اعلام کنند، خسارت کمتري متوجهشان خواهد شد و حتي چنانچه دو هفته قبل از تاريخ اعلام شده پرواز، اعلام انصراف کنند؛ با جايگزيني افراد ديگر، سعي مي کنيم هيچ گونه خسارتي از آنان دريافت نکنيم.
وي تأکيد کرد: سالمندان بالاي 65 سال، کودکان زير 5 سال، بيماران و همراهانشان، مشمول خسارت انصراف از سفر نخواهند شد.
معاون وزير ارشاد، در پاسخ به سؤالي درباره اعتراض سازمان حج به شرکت هواپيمايي سعودي، گفت: به طور معمول، هر چند وقت يک بار، عملکرد شرکت هاي هواپيمايي را در خصوص خدمات رساني به زائران ارزيابي مي کنيم و ميزان تاخيرات انجام گرفته را، جمع بندي مي کنيم. سپس از آن ها مي خواهيم که به صورت جدي، به اجراي تعهداتشان بپردازند.
وي در خصوص چگونگي وضعيت نقل و انتقال بين استاني فيش هاي تمتع ابراز داشت: امکان انتقال فيش هاي حج، از يک استان به استان ديگر، با هماهنگي ادارات حج و زيارت استان ها بلا مانع است.
30 هزار تن در گروه هاي داراي محدوديت اعزام قرار مي گيرند
وي در جواب اين پرسش که در صورت اعمال محدوديت، هزينه اي که حجاج براي ثبت نام پرداخت کرده اند، چه مي شود؛ گفت: بنا بر آمار بررسي شده، در حدود 30 هزار نفر از زائران حج امسال، در گروه هاي داراي محدوديت اعزام قرار مي گيرند که با توجه به تدابير انديشيده شده، جاي هيچ گونه نگراني وجود ندارد. اين افراد، هم مي توانند مابه التفاوت پرداختي خود را از بانک دريافت کنند، هم مي توانند اين سپرده گذاري را نگاه دارند که مشابه يک ميليون تومان پيش پرداختي که هنگام ثبت نام روز اول، به بانک واريز کردند و در طول اين ساليان، مشمول سود بانکي شده است؛ به اين مبلغ جديد نيز، تا روز اعزام زائر در سال هاي آينده، سود بانکي تعلق مي گيرد.
وي در خصوص مسائل تازه عتبات عاليات و دارندگان ويزاي انفرادي عراق، تاکيد کرد: سازمان حج و زيارت، از آغاز مرداد ماه، همه اين زائران را، تحت پوشش قرار داده و در تاريخ مقرر، ترتيب اعزام آنان را داده است. از طرفي با هماهنگي وزارت امور خارجه، از اين پس هيچ گونه ويزايي، براي افراد، به صورت انفرادي صادر نخواهد شد و سازمان حج و زيارت، ظرفيتي را به صورت آزاد، براي تشرف اين افراد در نظر گرفته است و مشابه کاروان هاي تحت پوشش خود، امکان اعزام ايشان را فراهم مي آورد.
کاروان هاي عتبات عاليات از مرز خسروي وارد بغداد نمي شوند
وي درباره امکان تکرار حوادث تروريستي، در شرايط جديدي که سازمان حج و زيارت، ساماندهي اعزام همه کاروان هاي عتبات عاليات و تضمين امنيت اين زائران را بر عهده گرفته است؛ گفت: براي حفظ جان مسافران عراق، 3 تدبير انديشيده شده است. اول اين که کاروان ها را، از مسيرهاي پرمخاطره اي که در گذشته زائران انفرادي، با گذر از مرز خسروي، به بغداد مي رفتند؛ عبور نمي دهيم. زيرا عناصر القاعده و منافقين کوردل، در اين گذرگاه ها، به کمين مي نشينند. دوم اين که از نيروهاي شرکت هاي امنيتي که زير نظر وزارت کشور عراق فعاليت مي کنند؛ به تعداد مکفي استفاده مي کنيم. به طور مثال، در حادثه تروريستي اخير، کل 10 اتوبوس اعزامي، تنها چند مأمور اسکورت، به همراه داشتند؛ در حالي که در برنامه اجرايي معاونت عتبات سازمان حج و زيارت، به منظور حفاظت از جان و مال زائران حسيني، براي هر 4 کاروان، يک دسته نيروي امنيتي، در داخل و خارج اتوبوس ها، در نظر گرفته مي شود. آنان با همکاري نيروهاي دولتي زميني عراق که در مکان هاي ثابت مستقر هستند؛ مراقب امنيت سفر مي باشند. سوم اين که شب هنگام، کاروان ها را حرکت نمي دهيم؛ تا ان شاء الله، با افزايش ضريب امنيتي، خطرات تهديد کننده مسافران اعتاب مقدس کاهش يابد.
زائران عتبات بدانند يک سفر مخاطره انگيز را برگزيده اند
خاکسار قهرودي تأکيد کرد: سفر به عراق، با سفر به عربستان، بسيار متفاوت است و قابل مقايسه با هم نيست. هر زائر عتبات، بايد کاملاً بداند که يک سفر مخاطره انگيز را، برگزيده است. به لحاظ شرايط اين کشور، هر لحظه، امکان بروز خطر هست. مسلماً زائران در کشور عراق، به علت موقعيت خاص اين کشور، سطح خدمات رفاهي پايين تري را، نسبت به عمره (در مکه و مدينه) دريافت مي کنند.
وي ادامه داد: ما در عراق، با مشکلات ناخواسته اي روبرو هستيم که مديريت و حل آن ها، خارج از اختيار و فراتر از تعهد ما است./100
انتهای پیام/