مرمت و احياي باغ‌ آبي چشمه علي دامغان

مدير پروژه طرح مرمت، احيا و ساماندهي مجموعه چشمه علي دامغان در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود:با توجه به ويژگي‌هاي خاص اقليمي و تاريخي مجموعه چشمه علي دامغان، سازمان ميراث فرهنگي استان سمنان برآن است تا قابليت‌هاي خاص اين مجموعه تاريخي طبيعي را معرفي و اين قابليت‌هاي شاخص را به فعليت برساند.

فرامرز پارسي درادامه خاطرنشان کرد:اين پروژه به گونه‌اي تعريف شده تا از يک سو ويژگي‌ها و عناصر تاريخي مجموعه علاوه بر حفاظت خوانايي و برجستگي‌هاي تاريخي به صورت کامل مورد مطالعه و نمايش قرارگيرد.

وي افزود:دراين راستا مهندسان مشاور، فرآيند مطالعات را درسه بخش مطالعات وضعيت موجود در هر دو درجه و نيز تغييرات ايجاد شده در وضعيت تاريخي بررسي کردند.

وي بابيان اين‌که در حال حاضر طراحي مرمت و طراحي محوطه گردشگري مجموعه توسط مشاور در حال انجام است تصريح کرد:در اين طراحي‌ها بازگشت به وضعيت تاريخي اصيل و ايجاد امکانات اقامتي و گردشگري در حريم محدوده تاريخي مدنظر قرارگرفته است.

پارسي با اشاره به اين‌که احياي باروي تاريخي، عمارت سردر و بازپيرايي محوطه تاريخي از جمله اقدامات بخش تاريخي مجموعه است اظهارداشت:درحال حاضر سازمان ميراث فرهنگي استان با آغاز اقدامات مرمتي در محدوده تاريخي، عمليات مرمت عمارت سردر مجموعه را انجام مي‌دهد.

وي با اشاره به اين‌که مجموعه تاريخي چشمه علي دامغان از معدود باغ‌هاي آبي ايران باقي مانده از سال‌هاي دور است بيان داشت:وضعيت فعلي اين مجموعه مربوط به دوره قاجار است اما با توجه به شواهد و اسناد موجود قبل از اين دوران نيز، اين منطقه داراي ارزش مذهبي و اعتقادي بوده است./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388050821