فرامرز پارسي درادامه خاطرنشان کرد:در رويکرد طرح احيا، ويژگيهاي مجموعه بازار مدنظر قرار گرفته و برهمين اساس واحدهاي پيشنهادشده مجموعهاي ازعموم عملکردهاي بازار هستند.
وي با بيان اينکه در پيشنهاد کاربري براي يک سرا به عنوان واحدپذيرايي (کافي شاپ) به عملکرد قهوهخانه در کليت بازار توجه شده اما نيازهاي جديد و کارکردي به آنها اضافه ميشود اظهارداشت:البته نبايد وجهه تجاري از فضاها و سراهاي بازار حذف شود.
وي افزود:بر همين اساس رويکرد طراح احياي سراها به گونهاي است تا کليت کارکرد تجاري بازار در کاربري سراها درنظر گرفته و بتواند در کنار اين کارکرد جديد عمل کند.
پارسي اظهارداشت:برهمين مبنا کاربريهاي چون مرکز فروش صنايع دستي، مهمان سرا، مجتمع ورزشي تفريحي، مراکز تجاري مرتبط با فرش و انواع خدمات اين صنف و ... براي مجموعه سراها در نظرگرفته شده است.
به گفته اين کارشناس ارشد معماري؛ هر يک از اين کاربريهاي جديد بايد با تعاريف کلي هر کاربري متناسب بوده و ازطرفي با محدوديتهاي موجود هر بنا نيز منطبق باشد.
وي بابيان اينکه بازار يکي از مهمترين عناصر شهري در بافت شهرهاي تاريخي ايران محسوب ميشود تصريح کرد:مجموعه بازار نيز از عناصر و فضاهاي خردتري همچون راستهها، سراها، تيمچهها و غيره تشکيل شده است.
وي با اشاره به اينکه ساخت مجموعه بازار زنجان در آغاز سلطنت آغامحمدخان قاجار درسال 1205 هجري قمري آغاز و در زمان فتحعلي شاه قاجار در سال 1213هجري قمري تکميل شد بيان داشت: به مرور زمان دراطراف راسته اصلي بازار با ساخت تعدادي کاروانسرا، گرمابه و مسجد ، در اواخر دوره قاجاريه و همزمان با حکومت محمدعلي شاه قاجار، بازار زنجان به مجموعهاي کامل تبديل شد./119
انتهای پیام/