وي در جلسه پاياني که با حضور جمعي از مسئولان شهرستان و همچنين معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان جنوبي برگزار شد،گفت: دربازديدها از مجموعه آثار تاريخي شهرستان با شنيدن صحبت مسئولان و مردم و توجه به ساز و کارهاي موجود در گردآوري اطلاعات پايه و مطالعه اوليه در مورد طبيعت بکر منطقه به اين نتيجه رسيديم که شهرستان بشرويه نياز به معرفي بيشتري دارد.
وي همچنين گفت:اين شهرستان داراي توانمنديهاي فراواني در زمينه گردشگري، تاريخي، فرهنگي، باستان شناسي، مردم شناسي و ... است و مي توان آن را به عنوان يک فضاي خاص معرفي کرد که البته اين کار جز با ايجاد بهرهبرداري از زير ساختهاي مناسب ميسر نميشود.
جونکو تانيگوچي نظر مسئولان را به تهديدهايي که مجموعه بافت و آثار تاريخي را تحت تأثير قرار داده جلب کرد و گفت: بعضي وقتها مجموعهاي از تغييرات با يک هدف مشخص و مناسب انجام ميشود ولي متأسفانه بعداً به اعمال و واکنشهاي زنجيرهاي منفي که تأثير بسزايي بر آثار دارد منتج ميشود و بايد هر گونه اقدامي در اين خصوص کاملاً کارشناسانه و بر اساس تجربهها باشد بايد بدانيم چگونه بهرهبرداري کنيم ولي ضربه نزنيم و اين مسئله براي يونسکو داراي اهميت است.
متخصص مسائل فرهنگي دفتر منطقهاي يونسکو در تهران گفت: سازمان يونسکو حاضر است در اين خصوص تجربههايي که در جاهاي ديگر داشته و مجموعه اندوختههاي علمي گذشته خود را در اين منطقه با بازبيني کند و براي در اختيار گذاشتن تجربيات خود در زمينه مرمت بافت هاي تاريخي براي استفاده مسئولين بشرويه آماده است.
فرماندار بشرويه گفت:از نماينده يونسکو تقاضا داريم با ارسال گزارشهاي مناسب ارتباط ما را با شبکه شهرهاي تاريخي بر قرار کند.
وي همچنين با اشاره به برخي تهديدات موجود در بافت و مجموعه آثار تاريخي شهرستان اذعان داشت: سعي ميکنيم طوري اقدام کنيم اين تهديد ها برطرف ودر نهايت ديده نشود.
صولتي گفت: اميدواريم با کمک يونسکو عضو موفقي از مجموعه شبکه شهرهاي تاريخي باشيم و آمادگي کامل خود را براي رسيدن به اهداف برنامه ريزي شده در منطقه اعلام مي کنيم.
معاون ميراث فرهنگي خراسان جنوبي ضمن تشکر از توجه نماينده يونسکو در مدت کوتاه بازديدها به بناهاي تاريخي و فرهنگي خاطر نشان کرد: بشرويه داراي غناي فرهنگي و تاريخي فراواني است و نکته قابل توجه در اين مورد اين است که از بخش زيادي از آثار تاريخي هنوز استفاده مي شود و مردم در آن زندگي مي کنند و بايد در کنار بحث هاي تاريخي، جغرافيايي و اقليمي به مسائل فرهنگي نيز توجه داشته باشيم و يونسکو مي تواند حلقه ارتباطي کارشناسي بين بشرويه با شبکه شهرهاي تاريخي دنيا باشد.
شهردار بشروبه نيز گفت تمام مشکلات و مسائل بافت تاريخي بشرويه با بهبود اقتصاد اين بخش و همه جانبه نگري در آن قابل حل است./106
انتهای پیام/