فرامرز پارسي خاطرنشان کرد:اين مجموعه سرا شامل سراهاي قرباني، شامي بالا، شامي پايين و حاج عليقلي واقع در راسته امامزاده و راسته عبدالعلي بيگ (راسته شرقي)، سراهاي حاج ابراهيم، بهجت، مشهدي علي، حاج شعبان و شاطر علي واقع در راسته بالا و سراهاي گلشن، ملک، حاج فتح الله و نهالي واقع در سراي پايين است.
وي با بيان اينکه محدوديتهاي موجود سراها نبايد به تعريف هر کاربري لطمه وارد کند تصريح کرد:نيازهاي هريک از کاربريها نيز نبايد به کليت و تماميت معماري سرا آسيب رساند بنابراين درصورتيکه عملکرد موجود هر فضا از رونق کافي برخوردار و ارتباط آن با ساير فضاها و مفهوم عملکردي بازار ارتباطي منطقي داشته باشد از تغيير کاربري آن خودداري شده است.
اين کارشناس ارشد معماري بيان داشت:با توجه به طرح احياي مربوط به هر بنا ،طرح مرمت معماري نيز ارائه شده تا علاوه بر بازگرداندن هويت تاريخي و فضائي سرا، موجب انطباق آن با عملکرد پيشنهادي شود.
وي با اشاره به اين که راسته اصلي بازار يک کيلومتري زنجان از خيابان سعدي جنوبي آغاز و پس از قطع آن توسط خيابان فردوسي در خيابان اصغريه به پايان مي رسد اظهارداشت:در شروع بازار از سمت شرق، دو راسته به موازات يکديگر شکل ميگيرند که هريک به سراهاي مختلفي مرتبط ميشوند.
مدير پروژه طرح مرمت سراهاي بازار زنجان ادامه داد: وجود اين دو شاخه و استقرار عناصر مختلف بازار در حاشيه آنها باعث تراکم بازار در بخش شرقي شده و اين قسمت را به فعالترين نقطه بازار تبديل کرده است./119
انتهای پیام/