وي گفت: در مرحله نخست مستند سازي گنبد انجام شده تا در مرحله بازسازي، اصالت گنبد از لحاظ فرم، رنگ و ترکيب بندي آن حفظ شود.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان افزود: کاشيکاري گنبد اين بارگاه به علت ضعف اجرايي و ضعف در اجراي لعاب کاشيها و بسته کاشي کاري دچار آسيبهاي فراواني شده و بعضي از قسمتهاي گنبد با فرسودگي مواجه شده و در بعضي نقاط ريزش داشته است.
حميد حلاج مقدم ضمن اشاره به اين مطلب که گنبد مذکور تنها گنبد بناهاي تاريخي است که با کاشي طرح دار تزيين شده گفت: اين گنبد از دو پوسته گسسته تشکيل و از نظر اصالت شباهت زيادي به گنبدهاي دوره تيموري دارد و اصل بنا هم منتسب به همين دوره است.
ناظر مرمت تزيينات معماري استان نيز در اين مورد گفت: قسمت ساقه گنبدبا کاشيهاي خشتي فيروزهاي يک دست تزيين و اجرا شده که در ميان آن کتيبههايي بروي کاشيها با مضمون اسماء الهي ديده ميشود.
محمد علي بزرگمهر افزود:قسمت بالاي گنبد نيز با کاشيهاي قلمداني به ابعاد 5× 5/14 سانتي متري به رنگهاي آبي فيروزهاي، لاجوردي، سياه، سفيد و زرد اجرا شده است و چينش آن از نقوش هندسي خاصي بر مبناي نقش لوزي تبعيت ميکند.
وي ضمن اشاره به ارزش بالاي اين گنبد از لحاظ تاريخي گفت:در محل اتصال ساقه به قسمت بالايي يا خود گنبد از نوع کاشي گلويي استفاده شده که در مرمتهاي ساليان گذشته تعويض شده و فقط دو نمونه اصيل باقي مانده است و مرمت اين گنبد نيز با استفاده از مواد و مصالح سنتي به شيوه علمي صورت خواهد گرفت./106
انتهای پیام/