مهدي عابديني عراقي درادامه خاطرنشان کرد:اين در حالي است که اساساً در دورههاي پيش از تاريخ هنوز فلز و اشياي قيمتي مانند طلا يا نقره کشف نشده بود چراکه ساکنان آن دوره به جاي سکه در معاملات از اعضاي سنگي يا استخوان استفاده ميکردند.
وي با بيان اينکه عمليات باستان شناسي در مازندران به دليل دخالت قاچاقچيان و حفاران غيرمجاز با حساسيت انجام ميشود تصريح کرد:البته حساسيت و توجه ويژه يگان حفاظت مستقر در مناطق باستاني استان مازندران از ميزات حفاريهاي غيرمجاز قاچاقچيان کاسته اما در مناطق صعبالعبوري چون جنگل و کوهستان کنترل حفاران غيرمجاز به سختي امکان پذير است.
وي با اشاره به اينکه بيشتر اين حفاران غيرمجاز نيروهاي بومي هستند که آشنايي کاملي به منطقه دارند اظهارداشت:ازسويي ديگر اين افراد، دستگاههاي فلزياب را با هزينهاي گزاف خريداري و به دنبال يافتن طلا، بيهوده اين مناطق باستاني را تخريب و بدون يافتن طلا يا زيورآلات اين مناطق دست خالي بازميگردند.
عابديني با اشاره به عملکرد مناسب يگان حفاظت شهرستان سوادکوه در برخورد با اين حفاران غيرمجاز اظهارداشت:براساس گزارشهاي موجود در چهار سال اخير حجم حفاري قاچاقچيان در برخي از شهرستانهاي استان مازندران تا 80 در صد کاهش يافته است./119
انتهای پیام/