انجام پروژه مشترک ايران و کره جنوبي در مازندران

مدير پايگاه غارهاي باستاني استان مازندران با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت:اين پروژه شامل دو طرح مي شود که توسط ايران و کره جنوبي ارائه شده است.

علي ماهفروزي با اشاره به طرح ايران گفت: پروژه بزرگ حاشيه جنوب و جنوب شرق که بخشي از استان مازندران، سمنان، خراسان شمالي، گلستان و ترکمنستان را در بر مي گيرد،طرح ارائه شده از سوي ايران است.

وي خاطرنشان کرد:در واقع طرحي که کره جنوبي در خصوص مهاجرت انسان ها از مناطق آفريقا به شرق آسيا مطرح کرد بر اين نظر استوار بود که کريدوري که اين انسان ها از آن حرکت کردند در حوزه شمال ايران واقع شده است، بنابراين امکان سنجي مطالعات خود را در استان هاي مازندران و گيلان شروع کردند.

مدير پايگاه غارهاي باستاني استان مازندران يادآور شد:اين امکان سنجي در سال جاري در مرکز و شرق استان مازندران انجام گرفت که اميدواريم اين پروژه در سال هاي آتي ادامه مي يابد.

ماهفروزي با اشاره به اينکه اين طرح در يک پروسه زماني پنج ساله به اجرا در مي‌آيد، گفت:طرح کره جنوبي با محوريت مطالعه نحوه مهاجرت گروه‌هاي اوليه در مناطق شمالي ايران (کريدور آفريقا به شرق آسيا) با پروژه بين المللي ايران (طرح حاشيه جنوب و جنوب شرق درياي خزر) ادغام شده است و مطالعات جديدي پيگيري مي‌شود.

وي اضافه کرد: سال گذشته با کاوش غار گميشان در راستاي مطالعات دوران فرا پارينه سنگي يک پروژه مطالعاتي از غار تا شهر توسط حامد وحدتي نسب سرپرست هيات باستان شناسي اين کاوش انجام شد که اطلاعات بسيار خوبي در اين زمينه به دست آمد.

مدير پايگاه غارهاي باستاني استان مازندران تصريح کرد: بنابراين به نظر مي رسد اطلاعات مناسبي از مجموعه مطالعات در حال انجام در زمينه پارينه سنگي در حوزه البرز استخراج شود تا بر اين اساس جوامع گروه‌هاي اوليه تا ساختارهاي جوامع اوليه که در دوران آغاز نوسنگي شکل مي گيرد، بازسازي شود.

ماهفروزي متذکر شد:اگر چه پيش از انقلاب بخشي از طرح‌هاي دوران پارينه سنگي تا دوران نو سنگي محدود و گزينشي انجام شده بود ولي در حال حاضر با پشتوانه خوب فکري اين طرح توسط مهندسان داخلي و خارجي در حال انجام است و اطلاعات به دست آمده آينده خوبي را رقم مي‌زند.

وي با بيان اينکه سايت هاي دوره پارينه سنگي در منطقه چهاردانگه ساري ،غارهاي مختلفي در منطقه دو دانگه ساري ،نکاح و بهشهر شناسايي شده است،گفت: مواد فرهنگي به دست آمده از اين مکان ها بيانگر ساختارهاي زندگي انسان‌ها در دوران پارينه سنگي جديد و شايد پارينه سنگي ميانه است.

مدير پايگاه غارهاي باستاني استان مازندران تصريح کرد:در دوران فراپارينه سنگي در برخي از غارها فعاليت هاي مناسبي انجام گرفته و به تبع آن اطلاعات گستره اي به دست آمده و در سال جاري اقداماتي در غار گميشان صورت گرفته است که تکميلي براي مطالعات دوران فرا پارينه سنگي يا ميان سنگي بود.

ماهفروزي اين پروژه را راهي بسيار دشوار و بزرگ توصيف کرد و گفت:با نتايج مطالعات انجام شده مي‌توانيم به بازسازي گروه‌هاي اوليه در البرز بپردازيم اگر چه البرز و حاشيه درياي خزر در اين دوران بسيار ناشناخته است./117

انتهای پیام/

کد خبر 1388051343