به گزارش ميراث آريا(CHTN) سخنگوي دستگاه قضايي در ابتداي بياناتش گفت:امروز در روزهاي پاياني دوران 10 ساله رياست آيت الله شاهرودي در قوه قضائيه قرار داريم که حقيقتا بنده به عنوان کسي که در دستگاه قضايي مسئوليت داشته و دارم و همچنين به عنوان کسي که ساليان متمادي در خدمت علوم حقوق و توسعه آن بوده‌ام مي‌گويم که فرصت کم نظيري براي کشور در خصوص استفاده از عالمي فقيه و ممتاز در دستگاه قضائي براي کشورمان پيش آمد. وي با بيان اينکه در اين دوره حداقل 32 لايحه کاربردي و زيربنايي تهيه شده است گفت: يکي از لوايح مهم بحث جايگزيني مجازات زندان است همچنين لوايحي در خصوص جرايم اطفال تهيه و به تصويب رسيده که مجازات اطفال را کاهش داده و در برخي از موارد نيز براي جرايم آنها مجازاتي در نظر گرفته نشده است.

وي تصريح کرد: زماني که از حقوق شهروندي صحبت مي‌کنيم بخشي مربوط به حقوق متهم و بزه ديده در بخش ديگري در مورد حقوق افراد در محيط اداري است، بخشي ديگري نيز مربوط به آزادي هاي سياسي است که بايد به آن توجه ويژه اي کرد.

سخنگوي دستگاه قضايي از کاهش مجازات زندان در اين دوره به عنوان فرهنگ ياد کرد و گفت: با تصويب برخي از لوايح نظام قضايي ما با تحولات چشمگيري مواجه بوده است ما در اين 10 سال با کاهش جمعيت زندانيان مواجه بوديم هرچند که جرايم افزايش يافته است.

وي از ديگر اقدامات آن دوره را انضباط بخشي بازداشتگاهي که در چارچوب سازمان زندان ها فعاليت مي کنند عنوان کرد دراين دوره 15 بازداشتگاه موقت استاندارد و در چارچوب بازداشتگاه موقت ايجاد شده است همچنين چند آيين نامه براي استانداردسازي بازداشتگاه به تصويب رسيد.

جمشيدي به سياست بهداشت قضايي اشاره کرد و گفت: بحث تفکر بهداشت قضايي از سياست‌هاي پيشگيري جرم بود.تفکر اين سياست به جاي مجازات تفکري بود که در اين مدت گسترش يافت .

وي با تاکيد بر اينکه در دوره 10 ساله آيت‌الله هاشمي شاهرودي ارتباطات‌هاي بين المللي گسترش يافته است، گفت: در اين دوره اجلاس روساي قضايي کشورهاي اسلامي و اجلاس دادستان‌هاي پايتخت‌هاي کشورهاي اسلامي برگزار شد همچنين رييس قوه قضاييه در راس هيئتي به 10 کشور سفر و 18 موافقت‌نامه قضايي را انعقاد کرد.

جمشيدي در خصوص نشست‌هاي خبري با اصحاب رسانه اشاره داشت: اگر اين70 روز غيبت را حساب نکنيد جلسات مرتبي با اصحاب رسانه برگزار شد.

وي در خصوص علت عدم برگزاري نشست خبري بعد از انتخابات رياست جمهوري گفت: اين موضوع را به حساب پايان دوره 10 ساله و مديريت آيت الله هاشمي شاهرودي در دستگاه قضايي و مسووليت سنگيني که در معاونت حقوقي وقضايي محول شده بگذاريد. اين مشغله کاري موجب شد که در اين مدت در جمع خبرنگاران حضور نيابم.

جمشيدي ادامه داد: ضعف هايي در اطلاع رساني داشته‌ام اما سعي در اين بوده که اين رسالت را به نحوه مطلوب انجام دهم .

سخنگوي قوه قضاييه به ديدارها و ملاقات مردمي آيت‌الله هاشمي شاهرودي اشاره کرد و گفت: رييس دستگاه قضايي با بيش از 13 هزار و 700 نفر ملاقات مستقيم داشته که در اين راستا بسياري از گلايه‌ها حل و بسياري از مسايل و مشکلات نيز از سوي مردم به آيت‌الله هاشمي شاهرودي اعلام شد.

وي افزود: در اين مدت ميزان عفو شدگان بيش از 3 برابر دوره هاي گذشته بوده که نشانگر عدم اعتقاد آيت‌الله هاشمي شاهرودي به مجازات زندان است هرچند که برخي به ايشان خرده گرفته و مخالف اعطاي مرخصي به زندانيان بودند.

جمشيدي با اشاره به مبارزه با مفاسد اقتصادي در دستگاه قضايي تاکيد کرد: مبارزه غير شعاري با مفاسد اقتصادي يکي از اقدامات ديگر اين دوران بود که در يک بستر آرام و بدون شعار دهي انجام شد در اين دوران 126 هزار هکتار از زمين‌هايي که مورد تعدي قرار گرفته شده بود باز پس گيري شد و با تشکيل مجتمع اقتصادي ميلياردها ريال اموال به بيت المال بازگشت.

سخنگوي قوه قضاييه به بحث حمايت از سرمايه گذاري اشاره کرد و گفت: بعداز آن که مقام معظم رهبري سياست‌هاي اجرايي اصل 44 اعلام کردند قوه قضاييه را بايد پيشگام سرمايه‌گذاري در کشور دانست و آن را به نام قوه قضاييه و رئيس شجاع آن ثبت کرد.

جمشيدي از مهمترين اقدامات اين دوره تشکيل اداره کل حفظ حقوق شهروندي اعلام کرد وگفت: در اين دوره 27 هزار مورد بازرسي انجام و با متخلفين و ناقضان حقوق شهروندي برخورد شديد شد اما هيچگاه گزارش آنها بيان نشد. اين اشخاص اخراج و به دليل نقض حقوق شهروندي محاکمه شدند.

وي افزود: تشکيل دفتر حفظ حقوق کودکان و زنان و نيز تنظيم لايحه حمايت از حقوق خانواده از ديگر اقدامات اساسي اين دوره بود.

سخنگوي دستگاه قضايي اظهار داشت: در اين دوره از رشد هشت برابري قضات داراي درجه دکترا و اجتهاد و نيز 21 درصدي قضات داراي مدرک فوق ليسانس برخوردار هستيم که مي‌تواند در اتقان آرا موثر باشد.

جمشيدي با بيان اينکه سرعت رسيدگي به پرونده 8/2 برابر شده است تاکيد کرد: ميانگين رسيدگي به پرونده ها در گذشته 123 روز بوده که در اين دوران به 43 روز رسيده است.

وي با بيان اينکه در اين دوره قوه قضاييه مظلوم و بر رئيس مجتهد نوگرا وعالم و فاضل آن ظلم ها ، اجحاف و کم لطفي‌هايي شده است ادامه داد: شايد بيان اين مسايل گوشه اي از اين اجحاف ها و کم لطفي ها را کاهش دهد.

سخنگوي قوه قضاييه در واکنش به انتقاد خبرنگاران مبني بر اينکه اقتدار و استقلال قوه قضاييه خدشه‌دار است گفت:‌هيچ‌گاه اينگونه نبوده که عين خواسته قواي ديگر را انجام دهيم. ما در بسياري از اوقات منتقد بوده و مواضع خود را به صورت صريح و شفاف اعلام کرديم. /100

انتهای پیام/

کد خبر 1388052031