وي افزود: در اين رابطه ايجاد شاهنگ و آهنگ و هنجارهاي گنبد در اولويت قرار ميگيرد و لازم است جهت استحکام بخشي گنبد عمليات مرمت اساسي در اين قسمت نيز انجام شود.
معاون ميراثفرهنگي استان مرکزي تصريح کرد: در بحث مرمت سازه تعويض آجرهاي فرسوده، اجراي بندکشي مناسب، اجراي کلافهاي چوبي که از رانشهاي احتماي گنبد جلوگيري ميکند و ارتباط بين خود گنبد و آهيانه را تضمين ميکند در رئوس برنامههاي مرمتي قرار دارد.
وي با بيان اينکه استحکام بخشي سازه گنبد از تير ماه سال جاري با تدوين طرح مرمت و مطالعات محلي آغاز شد، افزود: هم اکنون نيز عمليات مرمت در زير گنبد مسجد جامع ساوه و در بخش تزئينات وابسته به معماري نيز ادامه دارد.
وي رئوس کار در اين بخش را تثبيت لايههاي رنگ و نقاشي، تحکيم لايههاي گچبري و لايههاي جدا شده از بستر، دوخت و دوز شکافها و ترکهاي سازهاي و همچنين پر کردن شکافهاي تزئيني عنوان کرد.
علمدار به موزونسازي رنگي تزئينات گنبد اشاره کرد و افزود: اين عمليات که از حساسيت ويژهاي برخوردار است با تدوين طرح مرمت آغاز و با تثبيت لايههاي تزئيني در بخش نقاشيها و گچبريها در دست اقدام است.
معاون ميراثفرهنگي استان مرکزي خاطرنشان کرد: همچنين مرمت در شبستان شرقي مجموعه نيز ادامه دارد و در اين جبهه طاقهاي فرو ريخته احياء و بازسازي ميشود./115
انتهای پیام/