به گزارش ميراث آريا (chtn) ،بنا بر آمار منتشر شده از سوي وزارت بهداشت طي چهار روز گذشته آمار مبتلايان از 144 نفر به 196 رسيده است که به طور ميانگين روزانه 13 مورد جديد ابتلا داشته ايم.

اين در حالي است که مرور آمارها از هفدهم تا بيست و يکم مرداده ماه جاري فقط 52 مورد جديد ابتلا به ويروس آنفلوانزاي نوع A در کشورمان به تاييد وزارت بهداشت رسيده است.

در واقع در مدت 4 روز گذشته به طور ميانگين روزانه 13 مورد ابتلا به ويروس آنفلوانزاي نوع A در کشور ثبت شده است که با توجه به آمار روزهاي قبل از آن حکايت از شتاب اين بيماري در کشور دارد.

در مدت 4 روز گذشته به طور ميانگين روزانه 13 مورد ابتلا به ويروس آنفلوانزاي نوع A در کشور ثبت شده است که با توجه به آمار روزهاي قبل از آن حکايت از شتاب اين بيماري در کشور دارد .

رئيس مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت 53 درصد مبتلايان به اين بيماري را شامل افرادي مي داند که از سفر حج به کشور بازگشته اند و يا کساني بوده اند که در تماس با زائران قرار داشته اند.

اظهارات دکتر محمد مهدي گويا، در حالي منتشر مي شود که چندي پيش نيز دکتر حسينعلي شهرياري نايب رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با يکي ازخبرگزاري هاي رسمي کشور، ضمن تاييد سرعت بالاي ابتلا به اين ويروس در کشور، گفته بود که حداقل 10 ميليون ايراني نفر ظرف دو تا سه سال آينده به ويروس آنفلوانزاي نوع A مبتلا مي شوند که در خوشبينانه ترين حالت از هر 200 نفر مبتلا که شناسايي نشوند، يک نفر فوت مي کند.

پشت پرده آنفلوانزاي خوکي

در همين حال يک پزشک متخصص اورژانس گفت: پشت پرده بحران آفريني درباره بيماري آنفلوانزاي جديد که به آنفلوانزاي خوکي معروف شده، شرکت‌هاي داروسازي نشسته‌اند و مسئولان بهداشتي بايد هوشيار باشند و تحت تأثير تبليغات اين شرکت‌ها قرار نگيرند.

صدرالله محمودي، مسئول اورژانس بيمارستان بقيةالله در گفت‌و‌گو با خبرگزاري فارس افزود: به طور کلي بيماري آنفلوانزا به 3 دسته کلي آنفلوانزاي حيواني، پرندگان و انساني تقسيم بندي مي‌شود، اين بيماري که اخيراً درباره آن تبليغ مي‌شود، بيش‌تر بين انسان و خوک مشترک است اما ظاهراً عمدي وجود دارد که نام خوکي اين بيماري مطرح شود تا بيش‌تر مسلمانان را نگران کند.

وي ادامه داد: اين بيماري ميزان مرگ و مير زيادي ندارد و مرگ آوري اين بيماري به مراتب کم‌تر از آنفلوانزاي پرندگان است اما متأسفانه شاهد ‌هستيم که مسئولان وزارت بهداشت مرتباً با اعلام مطالبي درباره اين بيماري بر نگراني مردم دامن مي‌زنند که به نظر من تحت تأثير کتب پزشکي است که اين کتاب‌ها نيز تحت تأثير و با مشارکت شرکت‌هاي دارويي و منافع آ‌ن‌ها نوشته مي‌شود.

وي گفت: شرکت‌هاي دارويي از همان ابتدا اين بحران را تشديد کردند تا داروهاي خود را بفروشند و اخيراً نيز 20 شرکت دارويي مدعي توليد واکسن اين بيماري هستند که واکسن آن را به قيمت 160 دلار بفروشند.

محمودي افزود: بيماري آنفلوانزاي خوکي بيماري مرگ آوري نيست و فقط مانند انواع ديگر آنفلوانزا افراد خاصي از جمله سالمندان و کودکان زير 2 سال و افرادي که ضعف ايمني دارند يا بيماران قلبي و تنفسي در خطر مرگ آن قرار دارند و بقيه افراد خوب مي‌شوند، بنابراين بحران ‌آفريني درباره اين بيماري لزومي ندارد و اين همه تبليغات و هياهو تحت تأثير شرکت‌هاي دارويي است.

محمودي اضافه کرد: دامن زدن به بحران اين بيماري معنايش اين است که مردم در اماکن عمومي حاضر نشوند، به مساجد و تکايا نروند و به استاديوم نروند. حالا هم که سفر عمره را لغو کرده‌اند در حالي که هيچ کدام از اين کارها لزومي نداشت.
محمودي اضافه کرد: کار به جايي رسيده است که بحث آنفلوانزا همه جا نقل محافل مردم است، هر کس که عطسه مي‌کند همه مي‌ترسند که مبادا آنفلوانزاي خوکي باشد. بحران درست شده است در حالي که ويروس اين بيماري کشنده و خطرناک نيست و همه اين حرف‌ها تحت تأثير شرکت‌هاي دارويي خارجي است که بيشترشان آمريکايي هستند.

وي در پاسخ به اين پرسش خبرنگار فارس که وزارت بهداشت داروهاي ضد آنفلوانزا را از قبل خريداري کرده، توضيح داد: با اين حال اين همه دامن زدن به اين موضوع باعث بحران فکري و اجتماعي در بين مردم شده است، واکسن را هم مي‌خواهند در آينده خريداري کنند، شرکت‌هاي دارويي غربي به خصوص آمريکايي براي فروش واکسن به 3 ميليون حاجي در کشورهاي مسلمان برنامه‌ريزي کرده‌اند، 3 ميليون ضرب در 160 دلار درآمد آن‌ها از فروش واکسن خواهد بود.

وي تأکيد کرد: بهتر است به جاي اين که اين همه به بحران بيماري آنفلوانزاي خوکي دامن بزنيم، به مسائل ديگري مانند تصادفات رانندگي که بيشتر سلامت مردم را به خطر مي‌اندازد توجه کنيم.

از سوي ديگرمدير برنامه آنفلوآنزا و مراقبت بهداشت مرزي وزارت بهداشت با بيان اينکه عربستان در ارائه داروي ضد ويروس آنفلوآنزاي A به مبتلايان اين ويروس، محدوديت ايجاد کرده، حدود 55 درصد ايرانيان مبتلا به آنفلوآنزاي A را مربوط به زائران حج عنوان و خاطرنشان کرد: با توجه به ماندگاري ويروس آنفلوانزاي A به زائران اماکن متبرکه در شهرهاي مشهد، ‌قم و شيراز توصيه مي‌شود براي سجده کردن در حرم‌هاي متبرکه جانماز همراه خود داشته باشند.

دکتر محمود سروش با بيان اين که در حال حاضر جابجايي ويروس آنفلوآنزاي نوع آ بر اساس مبناي حرکتي اين ويروس است، ادامه داد: حرکت اين ويروس در دنيا اغلب به وسيله سفرهاي پروازي انجام مي‌شود. اين در حالي است که ممکن است بيمار طي پرواز هيچ علامتي از بيماري نداشته باشد اما هنگام ورود به کشور دوره نهفتگي آن به پايان رسيده و آلودگي خود را نشان دهد. بنابراين نبايد مديريت زمان را در اين زمينه از دست داد. به اين ترتيب لازم است فرم‌هاي غربالگري مسافران براي تشخيص سريع به نمايندگان بخش سلامت ارائه شود.

وي با بيان اينکه حدود 95 تا 98 ويروس آنفلوآنزاي نوع A نياز به بستري ندارد، گفت: اما همين 3 تا 5 درصد باقيمانده افراد داراي شرايط نگران کننده هستند و خطر مرگ و مير در آنها وجود دارد. بنابراين لازم است در شرايط پرواز به اين افراد توجه ويژه‌اي شود.

گفتني است اولين مورد بيماري آنفلوانزاي نوع H1N1) A) که اول تير ماه امسال از سوي وزارت بهداشت تاييد و اعلام شد، مربوط به يک نوجوان 16 ساله ايراني ‌الاصل مقيم آمريکا بود که به همراه خانواده وارد تهران شده بود.

اجتناب از تماس نزديک با افراد مبتلا به آنفلوانزاي نوع A و پرهيز از دست دادن و روبوسي با اين افراد، مي تواند از انتقال اين بيماري به ديگران جلوگيري کند.
بر اساس اعلام سازمان جهاني بهداشت تا دو سال آينده تعداد مبتلايان به آنفلوانزاي خوکي به 2 ميليارد نفر مي رسد.

نکته اي که موجب گمراهي مردم از تشخيص آنفلوانزاي خوکي مي شود اين است که بعضا اين بيماري با آنفلوانزاي فصلي اشتباه گرفته مي شود. در صورتي که طبق نظر کارشناسان، آنفلوانزاي فصلي 5 تا 10 درصد مردم را مبتلا مي‌کند. در حالي که قدرت انتقال آنفلوانزاي خوکي 22 تا 33 درصد است. از طرف ديگر آنفلوانزاي فصلي در افراد مسن و خردسالان بروز مي ‌کند اين در حالي است که آنفلوانزاي خوکي اغلب نوجوانها را درگير مي‌کند. /100

انتهای پیام/

کد خبر 1388052424