به گزارش ميراث آريا(chtn) دستورالعمل اجرائي آئين نامه حمل و نقل دانش آموزان مدارس در سال تحصيلي 89 – 88 که با همکاري وزارتخانه هاي کشور ، آموزش و پرورش و راه و ترابري تهيه شده از سوي وزير کشور ابلاغ شد .

بنا بر اين گزارش، بر اساس ماده يک اين دستورالعمل ، موسسات يا شرکت‌ها و يا گروه‌هاي پيمان کاري خودروهاي حمل و نقل دانش آموزان، اشخاص حقيقي يا حقوقي هستند که با رعايت مقررات مندرج در آئين نامه تا تصويب اساسنامه موسسات حمل و نقل دانش آموزان با دريافت پروانه از شهرداري‌ها يا بخشداري‌هاي مربوط بر حسب مورد به امور حمل و نقل دانش آموزان در داخل يا خارج شهرها اشتغال دارند .

حمل دانش آموزان با خودروهاي باظرفيت کمتر از 4 نفر ممنوع است

بر اساس تبصره ماده مذکور ، اشخاص حقيقي بر حسب نياز و دارا بودن شرايط لازم با معرفي آموزش و پرورش و تائيد و اخذ مجوز از شهرداري‌ها و بخشداري‌هاي مربوط مي توانند صرفا در امور حمل و نقل دانش آموزان مدارس فعاليت نمايند .
به موجب اين تبصره، اين گونه اشخاص بايد حداکثر طي مدت يک سال تحصيلي در قالب شرکت‌هاي حقوقي ساماندهي شوند و ادامه فعاليت اين قبيل اشخاص بدون انطباق وضعيت با شرايط مندرج در آئين نامه مربوطه براي سال هاي بعد ممنوع است .

همچنين بر اساس اين دستورالعمل ،حمل دانش آموزان با خودروهاي با ظرفيت کمتر از 4 نفر ممنوع شده است.

به موجب اين دستورالعمل ، شهرداري‌ها و بخشداري‌ها برحسب مورد موظفند با همکاري آموزش و پرورش محل حداکثر تا آخر تيرماه هر سال نسبت به تامين نيازهاي حمل و نقل دانش موزان مدارس از خودروهاي تحت پوشش پيش بيني هاي لازم را به عمل آورده و مراتب را به آموزش و پرورش اعلام نمايند و چنانچه تعداد مورد نياز و درخواست آموزش وپرورش اضافه بر ظرفيت‌ها و امکانات شهرداري‌ها و بخشداري‌ها باشد ، شهرداري‌ها و بخشداري‌ها با معرفي کارگروه حمل و نقل دانش آموزان مدرسه يا فراخوان محلي و با رعايت مفاد آئين نامه با صدور مجوز لازم نسبت به تامين کسري خودروهاي موردنياز اقدام نمايند .

بر اساس ماده ديگر اين دستورالعمل ،رانندگاني که موظف به ارائه خدمات حمل و نقل دانش اموزان مدارس در ايام و ساعاتي که آموزش و پرورش تعيين مي نمايد مجاز به ارائه خدمات خصوصي و عمومي ديگر نمي باشند .

همچنين شهرداريها و بر حسب مورد بخشداريها موظند جهت صدور گواهي صلاحيت رانندگان خودروهاي حمل و نقل دانش اموزان از حراست آموزش و پرورش گواهي عدم سوئ شهرت رانندگان را دريافت نمايند .

به موجب دستورالعمل اجرائي آئين نامه حمل و نقل دانش آموزان مدارس ،کارگروه موضوع ماده 18 آئين نامه در سطح استان عبارتند از : يک نفر نمايند آموزش و پرورش ، يک نفر نماينده شهرداري و بر حسب مورد بخشداري و يک نفر نماينده مديران مدارس،راهور ناجا و استانداري حسب مورد بدون حق راي بلامانع است ودبير کارگروه نماينده آموزش و پرورش و دبيرخانه کارگروه در ادارات آموزش و پرورش مستقر خواهد بود .

بر اساس تبصره يک اين دستورالعمل، در سطح شهرستان‌ها و نواحي و مناطق تابعه استان نيز مسئوليت ارزشيابي ، مديريت و کنترل حمل و نقل دانش آموزان بر عهده کارگروهي مشابع استان است و شيوه نامه اجرائي جلسات و وظايف اعضا منطبق با آئين نامه و اين دستورالعمل توسط دبيرخانه کارگروه موضوع ماده 18 تهيه و پس از تصويب با راي اکثريت اعضا اجرا مي شود و مصوبات کارگروه با امضاي استانداري يا فرمانداري و حسب مورد بخشداري جهت اجرا ابلاغ مي شود .

بر اساس ماده ديگر اين دستورالعمل ،نرخ خدمات مربوط به حمل و نقل دانش اموزان مدارس در آخر فروردين ماه هر سال توسط کارگروه موضوع ماده 18 آئين نامه پيشنهاد و پس از تصويب شوراي شهر حداکثر تا 15 خرداد جهت اجرا از اول سال تحصيلي ابلاغ مي شود .

بر اساس تبصره ماده مذکور ، چنانچه شوراي اسلامي شهرها تصميم به افزايش نرخ پيشنهادي کارگروه مذکور نمايد ،کارگروه حمل و نقل دانش آموزان مدارس اجازه خواهد داشت تا بر اساس مفاد قسمت دوم از ماده 3 اين دستورالعمل،نسبت به تامين خودروهاي مورد نياز با نرخ پيشنهادي خود اقدام نمايند و به موجب ديگر تبصره اين بند ، نرخ خدمات حمل و نقل دانش آموزان بر اساس ظرفيت مندرج در کارت شناسائي خودرو و يا کسر راننده يا مراقبين دانش آموزان محاسبه مي گردد .

همچنين مدير مدرسه موظف است پس از دريافت نرخ خدمات مصوب نسبت به انعقاد قرارداد با اشخاص حقيقي و حقوقي که به تائيد شهرداري يا بخشداري رسيده و مجوز انها صادر شده است در پنج نسخه اقدام و پس از امضا طرفين قرارداد ( مديرموسسه ،شرکت يا موسسه خدمات رسان و تائيد نماينده شوراي انجمن اولياء و مربيان منطقه و ناحيه)يک نسخه آن را به انجمن اوليا و مربيان و نسخ ديگر را به ترتيب به مدير مدرسه ،شخص حقيقي يا حقوقي(خدمات رسان) و شهرداري و بخشداري و راهنمائي و رانندگي محل ارسال دارند .

بر اساس تبصره اين ماده ، تنظيم قرارداد به عهده کارشناس حقوقي اموزش و پرورش خواهد بود و اخذ هرگونه وجه اضافي مازاد بر نرخ مصوب به هر ميزان و عنوان ممنوع است و متخلفان طبق قوانين و مقررات مربوط تحت پيگرد قانوني قرار خواهند گرفت.
بر اساس ماده ديگر اين دستورالعمل،دستورالعمل تعيين نرخ و نحوه استفاده از علائم مميزه توسط کارگروه موضوع ماده 19 آئين نامه تهيه و پس از تصويب شوراي عالي هماهنگي ترافيک شهرهاي کشور ابلاغ خواهد شد .

همچنين در شهرهاي بزرگ که قانون طرح ترافيک يا زوج و فرد اجرا مي شود، خودروهاي حمل ونقل دانش اموزان فقط با برچسب دريافتي از شهرداري در زمان انتقال دانش آموزان به مدارس و يا به مقصد(محل سکونت) مي توانند در اين محدوده رفت و امد نمايند و تصويب تعداد و محدوديت‌هاي زماني برچسب‌هاي دريافتي با شوراي عالي هماهنگي ترافيک شهرهاي کشور خواهد بود .

به موجب تبصره هاي ماده فوق الذکر ،رفت و امد اين گونه وسايل در ايام تعطيل مدارس و ايام حضور دانش اموز در مدرسه مطابق زمان بندي آموزش و پرورش و تابع قوانين و مقررات حمل و نقل عمومي مي باشد و طرح برچسب تابلوهاي خودروهاي حمل و نقل دانش آموزان پس از تائيد اعضاي موضوع ماده 19 آئين نامه توسط شهرداري يا بخشداري چاپ خواهد شد و پيمانکاران موظفند نسبت به تهيه و توزيع برچسب‌ها و تابلوها جهت استفاده در خودروهاي حمل و نقل دانش آموزان اقدام نمايند و بديهي است استفاده از آن در زمان غير سرويس دهي مجاز نيست .

به موجب دستورالعمل اجرائي آئين نامه حمل و نقل دانش آموزان مدارس ،تامين خودروهاي حمل و نقل دانش آموزان در مدارس حومه و شهر يا روستا مرکزي و مدارس روستائي و شبانه روزي برعهده بخشداري و سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي بوده و مطابق با ماده 18 آئين نامه اين خودروها ارزشيابي ، مديريت و کنترل خواهند شد .

وظائف و شرايط تکميلي مراقبين ، اوليا ،چگونگي دريافت و هزينه حمل و نقل دانش آموزان،ثبت مشخصات رانندگان و عوامل اجرائي ، دانش اموزان ، چگونگي رسيدگي به شکايات اوليا ، فرم هاي ارزشيابي و نظرخواهي ، گزينش راننده، شرح وظائف و تعهدات پيمانکاران با تامين کنندگان خودروهاي حمل و نقل دانش آموزان مطابق شيوه نامه اي خواهند بود که توسط آموزش و پرورش تهيه و ابلاغ مي شود ./100

انتهای پیام/

کد خبر 1388052529