صادرات اقلام صنايع‌دستي کشور صد در صد رشد داشت

به گزارش ميراث آريا(chtn)، حسين هاتفي فارمد در نخستين شوراي عمومي صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي ادامه داد: با خروج دولت از تصدي گري در بخش‌هاي توليد، عرضه و صادرات صنايع‌دستي شاهد اتفاقات تازه‌اي در اين بخش بوده‌ايم.

وي ادامه داد: يکي از اين تغييرات، حمايت و دعوت از صادرکنندگان صنايع‌دستي و تشويق فعالان اين بخش به صورت‌هاي مختلف در دولت نهم بوده است.

معاون هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي کشورمان با اشاره به اينکه برخلاف سال‌هاي گذشته در سال 87 رشد 50 ميليون دلاري صادرات اقلام صنايع‌دستي را شاهد بوديم، اظهار داشت: اين در حالي است که پيش بيني مي‌شود در سال جاري نزديک به 200 ميليون دلار بر صادرات اين محصولات در کشور افزوده شود.

هاتفي تصريح کرد: در سه ماهه نخست سال جاري صادرات توليدات صنايع‌دستي 100 درصد رشد داشته است و پيش بيني گمرک کشور از صادرات بيش از 600 ميليون دلار از اين اقلام تا پايان سال 88 است.

اين مقام مسئول با بيان اينکه در بخش توسعه و ترويج رشته‌هاي صنايع‌دستي نيز به سمت و سوي فرهنگ سازي مناسب پيش مي‌رويم، گفت: بدون اغراق با وجود فعاليت بيش از 250 رشته صنايع‌دستي شناخت کافي و آشنايي لازم با اين رشته‌ها در کشور وجود ندارد.

وي در ادامه اظهار داشت: بر همين اساس معاونت هنرهاي سنتي تعامل مناسبي را با رسانه‌هاي مختلف ديداري و شنيداري به ويژه در بخش ساخت فيلم‌هاي بلند و کوتاه با کارگردانان و فيلمسازان آغاز کرده است.

معاون هنرهاي سنتي کشورمان به فعاليت حوزه حفظ و احياء اين معاونت اشاره کرد و گفت: ايجاد بانک جامعي از اطلاعات هنرمندان صنايع‌دستي به عنوان هدف اول مورد تأکيد قرار گرفت که خوشبختانه تا به امروز اطلاعات مربوط به بيش از يکصد هزار نفر در اين بانک موجود است.

حسين هاتفي فارمد اضافه کرد: موضوعاتي چون پيگيري بيمه هنرمندان صنايع‌دستي، تقدير و تجليل از اين هنرمندان و اختصاص حمايت‌هاي خاص از آن‌ها با وجود کامل شدن اين بانک امکان پذير مي‌شود.

وي در ادامه گفت: همچنين اطلاعات مربوط به 15 رشته منسوخ شده صنايع‌دستي تا به امروز جمع آوري شده که در طول سال گذشته و امسال احياء مي‌شوند.

معاون هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي با تأکيد بر پيگيري ايجاد شهرک‌ها و بازارچه‌ها به عنوان يکي از مصوبات مهم هيأت دولت اظهار داشت: ايجاد اين مکان‌ها به علت در نظر گرفتن موضوعاتي چون جذب گردشگران، سلامت هنرمندان و استاندارد سازي فضا نيازمند يک برنامه بلند مدت است.

هاتفي فارمد افزود: ‌در سال گذشته اعتباري بالغ بر 2 ميليارد و 500 ميليون تومان به احياء‌ و مرمت بازارهاي قديمي از سوي سازمان تخصيص يافت و خوشبختانه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در سال جاري براي حمايت از پيشرفت اين برنامه اعلام همکاري کرده است.

هاتفي خاطرنشان کرد: در دولت نهم شاهد همکاري پر رنگ‌تر بخش خصوصي با معاونت صنايع‌دستي بوده‌ايم که تلاش براي ايجاد شرکت هلدينگ صنايع‌دستي با حمايت بخش‌هاي مختلف از جمله اين همکاري‌ها است./111

انتهای پیام/

کد خبر 1388052550