مظفر عباسزاده در ادامه خاطرنشان کرد:براي اين تخريبها طرح بازسازي در محيط مجازي شبيه به موقعيت پيشين طراحي شده و روزگار زنده بودن اين بنا را به نمايش ميگذارد .
وي بابيان اينکه چهارطاقي يکي از عناصر مذهبي دوره ساساني بوده که در دوره هخامنشي نيز آثاري ازاين نوع معماري ديده شده تصريح کرد: چهارطاق سمبل معماري دوره ساساني و مکان نگهداري يکي از آتش هاي مهم دوره ساساني بوده است.
وي با اشاره به اين که در دروره ساساني سه آتشکده به طبقات مختلف اجتماعي مربوط مي شده که ازجمله آن آتشکده آذرگشسب به معناي آتش اسب نر براي پادشاهان و لشکريان اختصاص يافته بوده اظهارداشت: مراسم نيايش اين آتش در يک چهارطاقي انجام مي شده که در دل مجموعه تخت سليمان قراردارد.
اين کارشناس ارشد مرمت و احياي بناها و بافت هاي تاريخي افزود: پي، ديوار، پايهها و گنبد چهارطاق آتشکده کاملاً آجري بوده که البته شکل، فرم گنبد و چهارطاق آن تخريب شده که اکنون بخشهاي تخريب شده آن درمحيطهاي مجازي بازسازي شده است.
عباس زاده با بيان اينکه سکونتهاي بعد از دوره ساساني باعث تخريب مضاعف اين بنا شده است اظهارداشت:از اين چهارطاق فقط چهار جرز، دو طاق و بخشهايي از ديوار پيرامون آن باقي مانده که بيشتر اين پوششها تخريب شده است./119
انتهای پیام/