وي افزود:در سالهاي اخير تاکيد فراواني براي مرمت و نگهداري از اين ابنيه ارزشمند صورت گرفته و تنها در سال 1387 بودجه اي بيش از 15 ميليارد ريال براي اين امر اختصاص يافته است که نشانه اهتمام سازمان در حفظ و معرفي اين بناهاي ارزشمند است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي در مورد مساجدي که در حال حاضر در سطح استان در دست مرمت هستند گفت: در حال حاضر مرمتگران سازمان در مسجد جامع تبريز، مسجد جامع اهر، مسجد جامع خسروشهر، مسجد جامع سراب، مسجد جامع شبستر، مسجد جامع تسوج، مسجد جامع مرند، مسجد جامع هشترود و مسجد جامع عجب شير در حال فعاليت هستند و اين روند با توجه به قدمت و نيازهاي منحصر به فرد هر بنا، پروسه اي متفاوت است.
وي افزود: در شهر تبريز مساجد کبود،حاج غفار، حاج غني، بيلانکوه، حسن پادشاه، حاج صفرعلي، 63 ستون، امام جمعه، بقعه سيد حمزه، مجموعه ارگ و مسجد کوچک فاطمه زهرا در حال مرمت است و در شهرستانهاي استان نيز به دليل سابقه طولاني و اهميت تاريخي، مسجد اسماعيل بيگ بناب، مسجد شاهزاده سراب، مسجد مير پنج خامنه، مسجد يادگار شاه تسوج، مسجد سفيد مراغه، مسجد ترک ميانه، مسجد امامزاده کندوان، مسجد زروانق، مسجد شيشوان و
بقعه شيخ شهاب الدين اهري نيز در حال طي مراحل احيا و مرمت قرار دارند و به زودي با بازيابي زيبايي پيشين خود، ميزبان مردم خدادوست و مومن استان خواهند بود.
محمدي با اشاره به ظرايف موجود در مساجد استان گفت: ويژگي هاي منحصر به فرد مسجد کبود تبريز در سطح جهان مطرح است و اجراي معرق کاري بسيار ظريفي که به بافتن قالي با استفاده از کاشي شباهت دارد، هنوز هم بي رقيب مانده است. همچنين محراب مسجد جامع تبريز يا مسجد جامع مرند هر کدام داراي ويژگي هايي هستند که چشم هر بيننده اي را مي نوازد و از علايق معنوي و توانمندي هاي هنرمندان سازنده سخن مي گويند.
وي در پايان سخنانش و با اشاره به جايگاه مهم مساجد در زندگي مردم، ابراز اميدواري کرد مساجد ارزشمند استان در حد و شان زيبايي و تاريخ پر افتخار کشور و منطقه شناخته شوند./106
انتهای پیام/