دستگاه‌هاي حلاجي پيشرفته مشکل نمد مالان را حل مي‌کند

رضا سلماني در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، اظهار داشت: نمد مالان مجبورند به علت نبود دستگاه‌هاي حلاجي مناسب، پشم‌ها را به ساير استان‌ها ببرند.

وي افزود: با اين کار زمان زيادي صرف رفت و آمد شده و علاوه بر آن هزينه حمل و نقل نيز به توليد نمد اضافه مي‌شود.

صنعتگر نمدمال سمناني در ادامه افزود: اين دستگاه‌‌ها کيفيت کالا را بالا برده و با وجود آن‌ها در استان سمنان قيمت نهايي کالا بسيار کاهش يافته و بازار اين کالا رونق مي‌يابد.

وي از پشم و رنگ به عنوان مواد اوليه اين توليدات نام برد و گفت: پشم به رنگ‌هاي سفيد، مشکي و شتري از گوسفندان تهيه مي‌شود و نيازي به رنگرزي ندارد ولي براي رنگرزي ساير پشم‌ها از رنگ شيميايي استفاده مي‌شود.

سلماني هنرمند فعال شاهرودي خاطر نشان کرد: چند سالي است که به علت تغيير نکردن قيمت پشم، بازار نمد مالي راکد است و اين موجب شده قيمت محصولات افزايش نيابد.

وي با اشاره به اينکه اين محصول ساده ترين نوع فرش است، افزود: امروزه از اين محصول بيشتر به عنوان پادري استفاده مي شود ولي کاربرد هاي ديگري از قبيل جل اسب و فرش دارد.

وي علت حضور نداشتن هنرمندان اين رشته در نمايشگاه‌هاي بين المللي را مشکلات مالي عنوان کرد و افزود: هزينه‌هاي گمرک بالا است و اگر حمايتي از سوي سازمان ميراث فرهنگي صورت نگيرد توانايي شرکت در نمايشگاه هاي صنايع‌دستي را نداريم./111

انتهای پیام/

کد خبر 138806014