به گزارش ميراث آريا(chtn) ، اين در حالي است که حدود يک ماه پيش سناي آمريکا لايحه تحريم شرکت هاي تامين کننده بنزين ايران را تصويب کرده است.همچنين دو روز پيش ، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان از طرح آمريکا براي تحريم بنزين ايران ،در صورتي که مذاکرات هسته اي مقام هاي تهران با گروه 1+5 به نتيجه نرسد،دفاع کرد.افزون بر اقدام اين دو سناتور، رئيس کميته روابط خارجي مجلس نمايندگان آمريکا نيز در راس هياتي با يک هيات چيني به منظور متقاعد کردن مقام هاي چيني به پيروي از سياست هاي واشنگتن در قبال تهران ديدار کرده است.

به گزارش ايلنا به نقل از رويترز، جان کيل و جوزف ليبرمن خواستار گسترش فهرستي‌شدند که در حال حاضر شامل 30 سرمايه‌گذار خارجي در حوزه انرژي ايران است.

اين دو سناتور از دفتر پاسخ‌گويي دولت خواستند تا «تمامي» نهادهايي که بنزين يا ساير فرآورده‌هاي نفت تصفيه شده را به ايران عرضه مي‌کنند، وارد فهرست قبلي کنند که در سال 2007 ميلادي تهيه شده است.

اين قانون‌گذاران طي نامه‌اي به دفتر پاسخ‌گويي دولت آمريکا نوشتند: اين اطلاعات مي‌تواند در شرايطي که کنگره احتمال افزايش محدوديت‌ها و تحريم صادرات بنزين به ايران را بررسي مي‌کند، بسيار مفيد واقع شود.

اين دو سناتور آمريکايي همچنين خواستار تهيه فهرستي از نهادهايي شدند که در حمل‌ونقل فرآورده‌هاي نفت تصفيه شده به ايران از جمله تهيه کشتي و تامين خدمات بيمه مشارکت دارند.

بنا بر اين گزارش، کيل و ليبرمن اعلام کرده‌اند که «روابط تجاري» تامين‌کنندگان سوخت (براي ايران) با دولت آمريکا نيز بايد مشخص شود.

بخشي از بنزين وارداتي ايران را شرکت «توتال» فرانسه، شرکت‌هاي سوئيسي« ويتول» و «گلنکور»، شرکت انگليسي «بريتيش پتروليوم» و شرکت هندي «ريلاينس» تأمين مي کنند.

شرکت بيمه «لويدز» لندن نيز بيمه کننده بخش عمده محموله‌هاي بنزين صادراتي به ايران است.

کيل و ليبرمن علاوه بر آن خواستار اين شدند که بدانند شرکت‌هاي تامين‌کننده‌ي سوخت با دولت آمريکا چه روابط تجاري دارد.

لايحه‌اي که تحت بررسي قرار دارد بانک صادرات – واردات را از ارايه‌ي وام به شرکت‌هاي خارجي که براي ايران بنزين تامين مي‌کنند، منع مي‌کند.
دولت باراک اوباما، رييس جمهور آمريکا در حال بررسي اتخاذ اقدامات عليه تامين‌کنندگان بنزين ايران است و کنگره در حال آماده کردن لايحه‌اي براي قطع ارسال سوخت به ايران است . به گفته مقام هاي آمريکايي در صورتي که تهران وارد مذاکرات درباره‌ي برنامه‌ي غني‌سازي اورانيومش نشود، اين اقدامات تحريم آميز عملي خواهند شد.

اين در حالي است که آلمان نيز همچون آمريکا تلاش دارد تا ايران را به ازسرگيري مذاکرات هسته‌اي با گروه 1+5 ترغيب کند. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان دو روز پيش خواستار اعمال تحريم‌هاي بيشتر عليه تهران در صورت عدم پيشرفت گفت‌وگوهاي هسته‌اي با آن شد.

پيش از اين و طي هفته‌هاي گذشته، مقامات ارشد آمريکا بارها اعلام کرده‌اند که ايران بايد تا زمان برگزاري نشست سران گروه 20 در ماه سپتامبر (شهريور) به دست دراز شده ما براي مذاکرات هسته‌اي پاسخ دهد. حسن قشقاوي، سخنگوي وزارت خارجه اما به اين تعيين مهلت مقامات آمريکا پاسخ گفته است. قشقاوي تصريح کرده است: ملت ايران اهل گفت‌وگو و تعامل است، منتها در چارچوبي که منافع ملي ما حفظ شود. با اين حال، تاکنون برنامه عملياتي خاصي به ايران اعلام نشده است.
به گفته قشقاوي، ايران براي تعامل با ديگر کشورها و نظام بين‌المللي به منظور حل مشکلات جهان نظير خلع سلاح هسته‌اي آماده است و در حال تدوين بسته پيشنهادي خود به گروه 1+5 است.

به گزارش بي‌بي‌سي، صدراعظم آلمان در مصاحبه با روزنامه فرانکفورتر آلگماينه تسايتونگ گفته بود که در صورت نتيجه ندادن گفت‌وگوهاي هسته‌اي گروه 1+5 با ايران، اين گروه بايد تحريم‌هاي بيشتري را عليه ايران وضع کنند. به گفته مرکل تحريم‌هاي جديد بايد بخش انرژي ايران را هدف بگيرد.وي همچنين گفته است که غرب با چين و روسيه درباره ايران براي اتخاذ تصميمي واحد نيز رايزني خواهد کرد.
در همين چارچوب، هاوارد برمن، رئيس کميته روابط خارجي مجلس نمايندگان آمريکا در ديدار با مقام‌هاي بلندپايه چيني خواستار همکاري پکن براي منزوي کردن ايران شد.

به گزارش ايلنا به نقل از پايگاه خبري جوئيش تلگرافيک، هاوارد برمن، رئيس کميته روابط خارجي مجلس نمايندگان آمريکا با ابراز تاسف از امضاي قرارداد چندين ميليارد دلاري چين با ايران گفت: چنين اقدامي در شرايط فعلي که ايران به‌رغم مخالفت بين‌المللي به غني‌سازي اورانيوم ادامه مي‌دهد، کاملا اشتباه است.

وي ادامه داد: طي ديدار خود با مقام‌هاي چيني بر هدف مشترک پکن و واشنگتن مبني بر جلوگيري از دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي و تضمين برقراري امنيت و ثبات در خاورميانه تاکيد کردم.

اين مقام آمريکايي افزود: از مقام‌هاي پکن خواستم تا همکاري نزديکي را با واشنگتن و ساير هم‌پيمانان در شوراي امنيت سازمان ملل دنبال کنند تا موفق شويم پيش از آن‌که زمان از دست برود، تهران را متقاعد کنيم تا سياست‌هايي را که در پيش گرفته است، تغيير دهد.

دفتر هاروارد برمن، رييس کميته‌ي امور خارجي مجلس نمايندگان آمريکانيز با انتشار بيانيه‌اي اعلام کرد که در ديدار هيات هايي آمريکايي و چيني با يکديگر ،هيات آمريکايي \"نااميدي عميق خود را از توافقنامه‌هاي چند ميليارد دلاري در زمينه‌ي انرژي که اخيرا بين شرکت‌هاي دولتي چين و ايران امضا شد\" ابراز داشت. به گزارش خبرگزاري جي.تي.اي، در ادامه‌ي اين بيانيه آمده است: در زماني که تهران همچنان با بي‌اعتنايي به جامعه‌ي بين‌المللي به غني‌سازي اورانيوم ادامه مي‌دهد اين دقيقا سيگنال نادرستي براي فرستادن به ايران است.

در همين حال ، يک مقام آمريکايي گفته است که ايران به الزاماتش براي انجام فعاليت‌هاي هسته‌يي در قبال آژانس بين المللي انرژي اتمي به رغم دادن اجازه‌ي بازرسي از يک راکتور و ارتقاي نظارت بر تاسيسات غني سازي اورانيوم به بازرسان آژانس عمل نمي کند.

رويترز گزارش داد: ايران به مقامات آژانس بين المللي انرژي اتمي اجازه داده است از سايت راکتور آب سنگين اراک در هفته‌ي گذشته بازديد کنند. آژانس درصدد راستي آزمايي اين مساله است که آيا از اين تاسيسات فقط براي اهداف صلح آميز استفاده مي‌شود يا خير.

ديپلمات‌ها هم چنين گفته‌اند که ايران ارتقاي نظارت آژانس در تاسيسات غني سازي اورانيوم نطنز را به آژانس داده است. آژانس بين المللي انرژي اتمي قرار است در روزهاي آينده جديدترين گزارش در خصوص ايران را در ميان اعضاي شوراي حکام به گردش درآورد.

يک مقام دولت اوباما که خواست نامش فاش نشود، گفت: با وجودي که ايران اجازه‌ي نظارت و دسترسي بهبود يافته را مي‌دهد اما هم چنان به الزامات خود در برابر آژانس بين المللي انرژي اتمي پايبند نيست و آنچه را که از اين کشور درخواست شده است ارايه نمي‌دهد و آن همکاري کامل و جامع است.

وي افزود: اگر ايران قصد احياي اعتماد بين المللي به برنامه هسته‌يي‌اش را داشته باشد بايد اين نوع همکاري را ارايه دهد.

براساس اين گزارش، انتظار مي رود آمريکا، انگليس، فرانسه و آلمان درگفت و گوهايي که دوم سپتامبر انجام مي‌شود از روسيه و چين بخواهند چهارمين دور تحريم هاي سازمان ملل عليه ايران را بررسي کنند. /100

انتهای پیام/

کد خبر 1388060150