محمدرضا بذرگر افزود: وجود شاه نشين بسيار زيبا و منحصر به فرد بنا در اين ضلع باعث شده که پيشنهاد ثبت اين خانه در فهرست آثار ملي مطرح شود.
وي تصريح کرد: دسترسي به ساختمان ضلع غربي و شاه نشين منحصر بفرد بنا از طريق پلکاني که در گوشه غربي خانه قرار دارد امکان پذير است .
بذرگر با بيان اينکه بخش بيروني شاه نشين به صورت ارسي و با پنجر هاي گره چين و شيشه هاي رنگي بوده است ،ادامه داد: فضاي داخلي شاه نشين شامل سقف نقاشي و ديوارهاي آيينه کاري شده و تزئينات گچبري است .
وي اضافه کرد: سقف شاه نشين با تيرهاي چوبي و تخته هاي منظم پوشيده شده داراي نقاشي هاي زيبا و نفيسي است . در اين نقاشي ها گل و بوته ، طرحهاي اسليمي و تابلوهاي متعدد و تصاوير از قصرهايي به سبک اروپايي نشان داده شده است .
بذرگر افزود: اين سازمان با توجه به ارزشهاي تاريخي و هنري اين اثر در سال 1376 اقدام به پيشنهاد آن جهت ثبت در فهرست آثار ملي ايران کرد و هم اکنون پس از طي مراحل و تشريفات قانوني لازم به شماره24475 درفهرست آثار ملي به ثبت رسيده و تحت حفاظت و صيانت اين سازمان قرار گرفته است .
وي خاطرنشان کرد: بديهي است ضمن رعايت حقوق مالکانه هر گونه دخل و تصرف دراثر از تاريخ ثبت ممنوع بوده ومرمت آن تنها با نظارت اين سازمان امکان پذير است ./104
انتهای پیام/