صدري زاده با بيان اينکه 20 درصد از مبتلايان و 40 درصد از فوتشدگان در منطقه مديترانه شرقي از کشور عربستان سعودي گزارش شده است، گفت: در کشور ما نيز تاکنون 285 نفر به اين بيماري مبتلا شدهاند.
وي در ادامه به تشريح علائم اين بيماري و توصيههاي بهداشتي پيشگيرانه در اين خصوص پرداخت و گفت: کساني که علائم شبيه به آنفلوانزا شامل تب، خستگي، سردرد، درد عضلاني، سرفه، گرفتگي و آبريزش بيني و اسهال و استفراغ دارند بايد به مدت يک هفته در منزل استراحت کنند و طي اين مدت از حضور در محلهاي عمومي مانند محل کار و تحصيل و همچنين جلسات، مراسم مذهبي، جشنها، وسايل نقليه عمومي و ساير اماکن عمومي خودداري کنند.
صدري زاده افزود: اين افراد در صورتي که مجبور باشند در اماکن عمومي و يا مراکز تجمع جمعيت حضور پيدا کنند بايد از ماسک يکبار مصرف استفاده کرده و از دست دادن و روبوسي با ديگران جداً خودداري کنند.
وي رعايت نکات بهداشتي مانند شستن دستها با آب و صابون را در پيشگيري از اين بيماري مهم عنوان کرد و افزود: افراد مبتلا به اين بيماري بايد موقع سرفه و عطسه جلوي دهان و بيني خود را با دستمال بپوشانند و در صورت آلودگي دستها به قطرات و ترشحات بيني و دهان قبل از دست زدن به اشياء اطراف، دستها را با آب و صابون بشويند و همچنين هواي اتاقي که در آن زندگي ميکنند را به طور مناسبي تهويه کنند.
به گفته صدري زاده استفاده از غذاي مناسب و مغذي، مصرف مايعات فراوان، خواب کافي و انجام فعاليتهاي بدني مانند پيادهروي در پيشگيري از بيماري موثر است.
اين کارشناس سازمان جهاني بهداشت افزود: با توجه به اين که نوع جديد آنفلوانزاي A در بيش از 170 کشور دنيا از جمله کشور ما انتشار پيدا کرده است بايد دانست اکثريت قاطع افرادي که به اين نوع آنفلوانزا دچار ميشوند، علائمي شبيه به آنفلوانزاي معمولي (فصلي) خواهند داشت و ظرف يک هفته استراحت در منزل و مصرف مايعات و بدون هيچ نوع درمان پزشکي بهبود خواهند يافت.
صدريزاده خاطرنشان کرد: در مواقعي که افراد به نوع شديد آنفلوانزا دچار ميشوند با مشاهده علائم خطر بايد فوراً به پزشک يا مرکز درماني مراجعه کنند و در عين حال افراد زير 18 سال براي تسکين تب و درد در صورت نياز به مسکن بايد به جاي آسپرين از استامينوفن استفاده کنند.
عضو کميته کشوري آنفلوانزا علائم خطر اين بيماري در بزرگسالان را شامل اشکال در تنفس، کبود شدن رنگ پوست و مخاط، ناخنها، لب و زبان، خلط خوني، درد قفسه سينه، تغيير در وضعيت رواني و هوشياري (گيجي و منگي ناگهاني، گمي در زمان و مکان)، ادامه تب شديد (بالاي 40 درجه سانتيگراد) براي مدت سه روز و افت فشارخون ذکر کرد و گفت: اين قبيل افراد در صورت مشاهده هر يک از اين علائم سريعاً بايد به پزشک و يا بيمارستان مراجعه کرده و تحت درمان جدي قرار گيرند.
وي همچنين در تشريح علائم خطر اين بيماري در کودکان اظهار داشت: تند شدن تعداد تنفس يا اشکال در تنفس، اختلال در هوشياري، اشکال در بيدار کردن از خواب، بيقراري زياد، استفراغ مکرر و شديد، بروز کم آبي بدن به علت اسهال و استفراغ، برگشت تب و بدتر شدن سرفه، عدم تمايل به بازي کردن و ناتواني در نوشيدن شير و مايعات علائم خطر در کودکان است که در صورت بروز آن بايد سريعاً تحت مراقبتهاي درماني قرار گيرند.
100
انتهای پیام/