سلطانيه در گفتوگويي با شبکه ي خبري پرس.تي.وي گفت : ايران انتظار دارد بحث بر سر پيشنويس اين پيشنهاد که قرار است در اجلاس عمومي آژانس در سپتامبر آينده ارايه شود با استقبال کشورها همراه شود.
پيشنهاد ايران که به محمد البرادعي ، رييس آژانس بينالمللي انرژي اتمي ارايه شده است روز دوشنبه با استقبال بيش از 100 عضو جنبش غيرمتعهدها (نم) مواجه شد.
به گفته سلطانيه اين نامه نشان نگراني تقريبا همه کشورها درباره هرگونه حمله احتمالي يا تهديد عليه تاسيسات هسته اي در جهان است.
سلطانيه با تاکيد بر فوريت رسيدگي به اين موضوع گفت : در 20 سال گذشته تعداد تاسيسات هستهاي به شکل روزافزوني در جهان افزايش يافته است و اين خود موجب افزايش احتمال تهديد و نشت مواد راديواکتيو ناشي از حمله به اين تاسيسات شده است.
سلطانيه ابراز اميدواري کرد : اکثريت اعضاي سازمان ملل از پيشنهاد ايران حمايت کنند تا زمينه لازم براي ايجاد ساز و کاري الزامآور در چارچوب آژانس انرژي اتمي ايجاد شود که از همهي تاسيسات هستهيي موجود در جهان در برابر تهديدات احتمالي حفاظت کند.
هرچند آژانس بين المللي انرژي اتمي در کنفرانس عمومي خود در سال 1990 پيشنهادي از سوي ايران را با عنوان \" ممنوعيت هرگونه حمله مسلحانه به تاسيسات هستهيي صلح آميز فعال يا در حال ساخت\" تصويب کرده بود با اين حال اين قطعنامه بر خلاف پيشنهاد جديد ايران شامل تهديد يا حمله نظامي عليه همه تاسيسات موجود در جهان نميشود.
به گفته سلطانيه، در صورت تصويب قطعنامهي جديد، آژانس و کليه اعضاي آن ملزم ميشوند همهي توان خود را براي جلوگيري از حمله نظامي به تاسيسات هستهيي کشورهاي عضو به کار گيرند.
بر پايه اين توافق جديد جامعه جهاني در صورت وجود تهديد عليه تاسيسات هستهيي هر يک از کشورهاي عضو آژانس، براي جلوگيري از چنين اقدامي اعمال فشار خواهد کرد. علاوه بر اين آژانس و ديگر اعضا در صورت رخ دادن حمله ملزم به کمک به کشور آسيب ديده خواهند بود.
پنجاه و سومين اجلاس سالانهي عمومي آژانس بين المللي انرژي اتمي از 14 تا 18 سپتامبر امسال (23 تا 27 شهريور) در مقر اين نهاد در وين، پايتخت اتريش برگزار خواهد شد.
100
انتهای پیام/