نظرات ناآگاهان به تشويش اذهان عمومي مي‌انجامد

مدير داخلي محوطه ميراث جهاني تخت جمشيد در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود:پيش از مرمت‌هاي پايگاه ميراث جهاني تخت جمشيد، آرامگاه کوروش در سال 1334 توسط مرحوم سامي و پيش از سامي نيز توسط گروه‌هاي کارشناسان خارجي از جمله پروفسور هرتسفلد مورد بررسي کامل قرار گرفت.

مازيار کاظمي در ادامه خاطرنشان کرد:از طرفي به نقل از تاريخ‌نويسان يوناني، پس از حمله اسکندر به ايران علي رغم توصيه‌هاي اسکندر مبني بر احترام به آرامگاه کوروش، اين مقبره و تمامي مقابر دوره هخامنشي تخت جمشيد و نقش رستم غارت شد.

وي با اشاره به اين‌که بيشتر مرمت‌هاي صورت گرفته در محوطه‌هاي سنگي ايران با سبک آناستيلوز از سال 1343 انجام و تا سال 1380 ادامه داشت اظهار داشت:براي اولين بار اين سبک توسط کارشناسان ايتاليايي ابداع و از سال 1343به مجموعه تخت جمشيد راه يافت.

وي يادآورشد: در فاصله سال هاي 1343 تا 1357 استادکاران بومي زيادي در مجموعه تخت جمشيد اين روش مرمتي را از کارشناسان ايتاليايي فرا گرفتند به طوري‌که مرمتگران بومي با سابقه بالاتر دوره‌هاي تکميلي اين سبک را در ايتاليا به پايان رساندند.

کاظمي با بيان اين ‌که در بسياري از محوطه‌هاي تاريخي دنيا از جمله محوطه تاريخي آکروپليس يونان به علت عدم جايگزيني روش‌هاي جديد، هنوز اين روند مرمتي ادامه دارد تصريح کرد: از سال 1380در مجموعه تخت جمشيد تلاش شد تا به جاي مداخله‌هاي مستقيم، حفاظت جايگزين و کمترين دخل و تصرف در مرمت قطعات سنگ صورت گيرد.

مدير داخلي محوطه ميراث جهاني تخت جمشيد بيان داشت:به لحاظ موقعيت و قرارگرفتن سنگ‌ها و ضرورت مرمت جامع سقف آرامگاه کوروش به عنوان يک عنصر حفاظتي از اتاقک، نياز بود تا در شيوه مرمتي آن روش‌هاي کلاسيک و آناستيلوز بکار گرفته شود.

به گفته اين مقام مسئول در محوطه ميراث جهاني تخت جمشيد؛خبرگزاري مهر با اظهارنظرهاي غيرتخصصي در مورد حفاظت و مرمت آثارتاريخي، جمع‌آوري مطالب غيرموثق از افراد غيروابسته و غيرمطلع از علوم و تجربه‌هاي مرمتي در محوطه‌هاي تاريخي، قضاوت، نتيجه‌گيري و انتشار آنها در سايت‌هاي اطلاع‌رساني باعث شده تا ديدگاه افراد دست‌اندرکار و متولي محوطه‌هاي تاريخي نسبت به اين خبرگزاري تغيير کند.

کاظمي اضافه کرد:اگرچه اطلاع رساني در مورد مشکلات محوطه‌هاي تاريخي امري مهم و جزو رسالت‌هاي يک خبرگزاري محسوب مي‌شود اما اين شيوه آگاه‌سازي غيرتخصصي با دريافت نظرات افراد غيرکارشناس باعث تشويش اذهان عمومي و اهانت به کارشناسان دست اندرکار آثار تاريخي نيز مي‌شود./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388060927