ميراث آريا(chtn) - در تهران طي چند روز گذشته قبض‌هاي متنوعي از سوي شهرداري براي مالکان واحدهاي مسکوني ارسال شده که محتواي اين قبوض، هر خانوار تهراني را بطور متوسط از 30 هزار تا نزديک به 200 هزار تومان بدهکار کرده است.
قبوضي که شهرداري آن را به در منازل پست کرده و تهراني‌ها آن را عوارض رنگي ناميده‌اند شامل عوارض نوسازي (قبض آبي) و عوارض پسماند (قبض نارنجي) است که بايد در اقساط دوماهه (4 قسط تا پايان سال) به خزانه شهرداري واريز شود. شايد درآمد حاصل از اين عوارض ‌بتواند تا حدودي جبران درآمد از دست رفته‌ ناشي از کاهش صدور پروانه ساختماني بشود.

از سوي ديگر اعتراض وسردرگمي و ابهام شهروندان در خصوص اين مورد مسئولان شهرداري را مجبور به برگزاري نشستي خبري کرد.

در اين نشست ،مدير کل تشخيص و وصول درآمد شهرداري تهران آخرين اطلاعات را درباره قبوض عوارض نوسازي، کسب و پيشه و پسماندها اعلام کرد و از شهروندان معترض خواست براي رفع اشکالات قبوض خود به ادارات املاک مناطق شهرداري مراجعه کنند.

سيد مناف هاشمي درباره قبوض ارسال شده براي شهروندان و گله‌مندي برخي از مردم در اين‌باره، گفت: امسال سرعت کار را افزايش داده و قبوض را در کمتر از 25 روز توزيع کرديم.

وي با اشاره به اينکه بالغ بر 90 درصد قبوض نوسازي، کسب و پيشه و پسماندها را تحويل شهروندان داده‌ايم، گفت: امسال روش ارسال را تغيير داده و از نيروهاي مميزي براي توزيع قبوض استفاده کرديم.

مدير کل تشخيص و وصول درآمد شهرداري تهران گفت: همين سرعت کار باعث بروز برخي اشکالات شده و رقم‌ها تغيير کرده و باعث گله‌مندي شهروندان شده است.
هاشمي با اشاره به اينکه عوارض نوسازي مصوبه مجلس شوراي اسلامي را دارد، گفت: بر اساس مصوبه رفتار کرده و اگر تغييري در قبوض بوده است شايد معوقه بوده يا اينکه به هر دليلي در گذشته قبض‌ها به دست شهروندان نرسيده و آنها را پرداخت نکرده‌اند.

مدير کل تشخيص و وصول درآمد شهرداري تهران درباره قبض‌هاي کسب و پيشه گفت: اين کار نيز بر اساس مصوبه شوراي اسلامي شهر تهران انجام شده و قيمت پايه‌ کسب و پيشه در چندين سال گذشته تغيير نکرده است. امسال برخي تغييرات را داده و در برخي از مشاغل عوارض کسب و پيشه از 50 هزار تومان به 100 هزار تومان رسيده است، شايد اين تغيير به 3 الي 4 برابري براي برخي از شغل‌ها بوده است.
وي همچنين درباره عوارض پسماند گفت: اين عوارض جايگزين بهاي خدمات شهري شده است که اين موضوع نيز مصوبه شوراي اسلامي شهر تهران را داشته است.
مدير کل تشخيص و وصول درآمد شهرداري تهران با اشاره به اينکه براي پولي که براي جمع‌آوري زباله‌ها دريافت مي‌کنيم رقم قابل توجه‌اي نيست، گفت: هر سال قبوضي که توزيع مي‌شود همين عدد بوده است.

وي ادامه داد: اعتراضاتي بوده و اشکالاتي در نحوه محاسبه ايجاد شده است، اگر شهروندان مشکلي دارند مي‌توانند به ادارات درآمد مناطق 22 گانه مراجعه و مشکل خود را برطرف کنند.

هاشمي با اشاره به اينکه در 2 سال گذشته غير از 10 درصد جايزه خوش‌حسابي براي پرداخت به موقع جوايز ديگري نيز در نظر گرفته شده است، گفت: امسال نيز به شکل متنوعي اين کار انجام مي‌شود.

مدير کل تشخيص و وصول درآمد شهرداري تهران ادامه داد: اگر شهروندي هم واحد کسبي، مسکوني و هم پول زباله خود را به موقع پرداخت کرده باشد، مشمول قرعه‌کشي در 3 نوع پرداخت است.

وي با تأکيد بر اين موضوع که در قيمت عوارض نوسازي در سال 87 تغييري صورت نگرفته است، گفت: اگر تغييراتي در قبوض به وجود آمده است شايد به دليل عدم پرداخت و معوقه بوده است.

مديرکل تشخيص و وصول درآمد شهرداري تهران ادامه داد: در قبوض‌ کلمه علي‌الحساب قيد شده است وزارت کشور آئين‌نامه‌اي دارد که با هماهنگي وزارت دارايي عرصه و اعيان ملک را ابلاغ مي‌کند. اين کار تا سال 86 انجام شده ولي در سال 87 و 88 ابلاغ نشده است کلمه علي‌الحساب را به کار برده تا اگر تغييري صورت گرفت بعد اعمال شود.

وي در پاسخ به اين پرسش که برخي از شهروندان اعلام کرده‌اند در سال گذشته عوارض نوسازي آنها 100 هزار تومان بوده و امسال 2 برابر شده است و بدهي نيز در گذشته نداشته‌اند؟ گفت: امکان دارد مشکلي در قبوض ايجاد شده باشد و اينها قبض سال گذشته خود را پرداخت کرده ولي در پرونده آنها اعمال نشده است. اگر قصور از همکاران ما بوده باشد مشکل را برطرف مي‌کنيم. حتي اگر شهروندان براي رفع مشکل به مناطق هم مراجعه نکنند باز حقشان محفوظ است و به عنوان طلبشان نوشته و در سال‌هاي بعد جز پرداختي آنها اعمال مي‌شود.

هاشمي با تأکيد بر اين موضوع که در بحث نوسازي قيمت منطقه‌‌اي ملک حرف اول و اخر را مي‌زند، گفت: شاخص‌ها فرقي نکرده است و براي قيمت پسماندها نيز شاخص‌هايي نيز همانند سرانه، بهاي خدمات، تعداد خانوار اعمال شده است.
به گفته مدير کل تشخيص و وصول درآمد شهرداري تهران، نسبت به سال قبل بهاي پسماند 30 درصد کاهش يافته است.

وي با اشاره به اينکه 400 ميليارد تومان سالانه بهاي خدمات شهري (زباله) مي‌شود، گفت: کل درآمدي که در زمينه داريم، حدود 50 ميليارد تومان است که سال قبل حدود 15 ميليارد تومان بود.

هاشمي در پاسخ به اين پرسش که برخي از بانک‌ها قبوض شهرداري را دريافت نمي‌کنند؟ گفت: درست است ما با برخي از بانک‌ها طرف قرارداد نيستيم و بانک عامل‌هاي خود در را در ذيل قبوض آورده‌ايم.

هاشمي با اشاره به اينکه در بحث نوسازي بالغ بر 250 تا 260 ميليارد تومان قبوض براي شهروندان ارسال کرده‌ايم، گفت: قبوض کسب و پيشه و پسماندها حدود 120 تا 150 ميليارد تومان بوده است.

وي اضافه کرد: 400 تا 450 ميليارد تومان قبوض در قالب صورت‌حساب سه موضوعه براي شهروندان ارسال کرده‌ايم و در تلاشيم تا آنها را وصول کنيم اين مورد يکي از بهترين درآمدهاي پايدار شهرداري تهران است.

وي با اشاره به اينکه بودجه شهرداري تهران 4 هزار و 165 ميليارد تومان است، گفت: اگر در بهترين حالت 200 ميليارد تومان از طريق قبوض دريافت کنيم حدود 5/4 تا 5 درصد درآمد شهرداري تأمين شده است.

مدير کل تشخيص و وصول درآمد شهرداري تهران گفت: پيش‌بيني مي‌کنيم امسال 20 تا 21 درصد درآمد شهرداري با توجه به ساير آيتم‌هاي موجود پايدار باشد.
وي درباره گرفتن عوارض خودرو گفت: يک در هزارم قيمت خودرو طبق قانون تجميع عوارض از شهروندان دريافت مي‌شود و اين پول را فقط شهرداري دريافت مي‌کند.
وي گفت: امسال در مصوبه شورا به شهرداري تهران اجازه داده است اگر بيشتر از رقم سال 87 وصولي داشت با هماهنگي راهنمايي و رانندگي در مسائل فرهنگي اطلاع رساني کند.

وي يادآور شد: يک تفاهم‌نامه‌اي در اين زمينه با راهنمايي و رانندگي امضا شده تا بتوانند عوارض خودرو را دقيق از شهروندان دريافت کنند.

به گفته هاشمي، برخي از شهروندان سال‌ها عوارض خودروي خود را پرداخت نمي‌کنند و هنگام فروش عوارض پرداخت مي‌کنند و در صورت عدم پرداخت به موقع مشمول 2 درصد جريمه مي‌شوند.

وي با اشاره به اينکه 62 درصد درآمدهاي نقدي شهرداري تهران تا اين لحظه تحقق پيدا کرده است، گفت: همچنين 75 تا 80 درصد درآمدهاي غيرنقدي تا اين لحظه محقق شده است اميدواريم براساس مصوبه شورا درآمدهايمان محقق شود.
هاشمي در بخش ديگري از سخنانش درباره مميزي املاک شهرداري تهران، گفت: از زمان شروع قرار بود اين کار ظرف 18 ماه به اتمام برسد و تمام املاک شهر تهران مميزي شود.

وي ادامه داد: بالغ بر 90 درصد کار ميداني در مناطق 22 گانه با حضور 880 مميز در حال انجام است و پيش‌بيني مي‌کنيم تا 31 شهريور اين کار به اتمام برسد.3 ماه بعد از اتمام کار ميداني کار نرم‌افزاري مميزي به اتمام مي‌رسد و در سال 89 مميزي املاک تهران مورد بهره‌برداري بسياري از مجموعه‌‌هاي شهرداري تهران قرار مي‌گيرد.
مديرکل تشخيص و وصول درآمد شهرداري تهران اضافه کرد: سازمان زيباسازي شهرداري تهران در کنار کار مميزي املاک، پلاک‌هاي آبي را در شهر تهران نصب کرد و تاکنون 94 تا 95 درصد کار آنها مورد تاييد بوده و چند درصد باقيمانده نيز بايد نواقص آن توسط پيمانکار برطرف شود.

وي اضافه کرد: 28 هزار معبر بي‌نام در تهران بوده که از اين تعداد 25 هزار و 112 معبر نامگذاري و 61 درصد آنها پلاک‌کوبي شده و بقيه نيز در حال انجام است.
100

انتهای پیام/

کد خبر 138806101