وي با اشاره به اينکه اين مکانها با هدف واگذاري جهت ايجاد بازارچههاي دائمي صنايعدستي از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته است، اظهار داشت: سال پيش 9 مجموعه تاريخي در 8 استان کشور شناسايي و نسبت به مرمت و احياء آن اقدام شد.
مدير کل حمايت از توليد و بازرگاني ادامه داد: طي سال گذشته و امسال 6 مجموعه از اين تعداد آماده بهره برداري شد که خانه جواهري اصفهان، آب انبار بلور تفرش حمام عرش محلات در استان مرکزي، موتاب خانه همدان،قلعه تاريخي چالشتر چهار محال و بختياري، سراي ملک زنجان و معبد هندوهاي استان مرکزي اين مجموعهها را تشکيل ميدهند.
کيايي با بيان اينکه مکاتبات و پيگيريهاي مستمر با ساير استانها به منظور شناسايي و پيشنهاد تغيير کاربري اماکن ياد شده ادامه دارد، گفت: با شناسايي اين اماکن توسط معاونتهاي استاني، مرمت و بازسازي اين مجموعهها با اعتبارات بخش ميراث صورت گرفته و در نهايت در اختيار معاونت صنايعدستي استان قرار ميگيرد.
وي تصريح کرد: در سال جاري تا به امروز 10 مجموعه تاريخي تنها در يکي از استانهاي کشور شناسايي شده است.
اين مقام مسئول در ادامه اظهار داشت: اين مجموعههاي تاريخي توسط معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي استان خراسان جنوبي شناسايي و اطلاعات آن در اختيار معاونت هنرهاي سنتي کشور قرار گرفته است.
مهدي کيايي يادآور شد: اميد است تا پايان سال جاري بتوانيم حداقل در هر استان يک يا چند مجموعه تاريخي به منظور واگذاري براي ايجاد بازارچههاي دائمي صنايعدستي شناسايي و نسبت به احياء و مرمت آنها اقدام شود./111
انتهای پیام/