آوج در ادامه خاطرنشان کرد:درحالحاضر فاز دوم عمليات مرمت شامل مرمت سقف شيرواني، کاشيکاري، تزئينات داخلي، اروسيهاي پنجره و اروسيهاي چوبي در حال انجام است.
وي با اشاره به شاخصترين عمليات مرمت يعني ساخت کاشي براساس تصاوير و مدارک باقي مانده از دوره قاجار تصريح کرد:کاشيکاريهاي نماي خارجي به ويژه در نماي شرقي بنا در طول زمان فروريخته بودند که اکنون با استفاده از همان نماي اصيل به شکل قرينه توسط استادکاران کاشي اصفهان طراحي و ساخته شده و اکنون در مرحله نصب قرار دارند.
آوج افزود:در سالهاي گذشته نيز عمليات نصب هواساز و سيستم گرمايشي و سرمايشي در موتورخانه واقع در زيرزمين شمس العماره انجام شده است.
وي با اشاره به اينکه دستور ساخت بناي شمس العماره توسط ناصرالدين شاه با کاربردي نمادين ساخته شد اظهارداشت:بناي شمس العماره بلندترين ساختمان تهران در زمان قاجار به شمار ميرفته است.
اين کارشناس مرمت و احياي بناهاي تاريخي با اشاره به اينکه از جمله ويژگيهاي شمسالعماره ميتوان به چهار نما بودن و وجود يک تک بنا در ضلع شرقي اشاره کرد اظهار داشت:هر چهار ضلع بنا در بخش بيروني بنا با کاشيکاري و گچبري تزئين شده و در داخل نيز اين بنا به وسيله آينهکاري و نقاشي بر روي گچ و سنگ مرمر تزئين شده است./119
انتهای پیام/