پايگاه تاريخي شوش از آسيب‌هاي جدي در امان ماند

به گزارش ميراث آريا (chtn)و به نقل از اداره کل روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي صنايع‌دستي و گردشگري رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان خوزستان مرمت قلعه شوش را از جمله اين اقدامات برشمرد و گفت: با توجه به قدمت يکصدساله اين اثر با شکوه تاريخي و انتظار مردم،رسيدگي به وضعيت آن در دستور کار قرار گرفت به طوري‌که براي اجراي اين طرح در سال 86 بيش از 300 ميليون تومان اعتبار در نظر گرفته شد.

صادق محمدي تأکيد کرد:با وجود برخي مقاومت‌ها و موانع سازمان، استان توانست کارهاي اساسي را براي ايستايي قلعه انجام دهد و اين امر تأثير خوبي در حفاظت از آسيب‌هاي جدي محيطي بر قلعه داشته است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان خوزستان خاطرنشان کرد: با توجه به اين‌که محوطه 400 هکتاري باستاني شوش حصار و ديوار نداشت سازمان استان با تخصيص بيش از 150 ميليون تومان اعتبار بخشي از اين محوطه باستاني را محصور کرد.

به گفته محمدي؛ قرار است محصور سازي ساير بخش‌ها از سوي شهرداري و با نظارت سازمان ميراث فرهنگي خوزستان انجام شود.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان خورستان در ادامه گفت: برپايي يک سايت موزه در کنار محوطه باستاني شوش و نمايش تمامي آثار سنگي رها شده در سطح استان در اين سايت موزه و در داخل محفظه‌هاي خاص و نيز بازسازي و ساماندهي حوزه کنار محوطه باستاني شوش و تجهيز آن به امکانات الکترونيکي مناسب براي استفاده گردشگران از اقدامات انجام شده ديگر به شمار مي‌رود.

اين مقام با اشاره به اين‌که براي آسان‌سازي بازديد گردشگران از محوطه کاخ آپادانا مسيرهاي مناسبي تعبيه شد اظهار يافت: همچنين مراجعه گردشگران براي دريافت اطلاعات يکصدساله باستان‌شناسي شوش منجر به جمع‌آوري اين اطلاعات در کتابخانه شوش شد.

صرف بيش از 70 ميليون تومان براي پاکسازي محوطه تاريخي کاخ خشايارشاه از خس و خاشاک و تعبيه مسيرهايي براي بازديد گردشگران از اين محوطه از ديگر کارهاي انجام شده‌اي بود که محمدي به آن اشاره کرد.

محمدي در ادامه گفت: به منظور فراهم کردن امکانات مناسب براي گردشگران اعتبار خوبي براي ايجاد سرويس‌هاي بهداشتي در شهر شوش هزينه شد که در اين راستا يک باب سرويس بهداشتي در نزديکي حرم ايرانيان نبي در دست ساخت است و در ورودي‌هاي شهر شوش از سمت انديمشک و اهواز نيز سرويس‌هاي بهداشتي ساخته شده است.

به گفته وي مطالعات جامعي نيز در سطح شهرستان شوش و بر روي محوطه‌هاي تاريخي ايوان کرخه و شوش انجام شد.

محمدي در مورد تغيير مديريت پايگاه شوش نيز عنوان داشت: با توجه به اهميت فراوان اين پايگاه که مورد تاييد مدير سابق آن نيز هست، تصميم بر اين شد که از مديريت پروازي براي اداره اين پايگاه استفاده نشود و مدير آن به صورت کامل و تمام وقت به اداره پايگاه بپردازد. بر همين اساس مديريت پايگاه تغيير يافته و آقاي باغبان به اين سمت منصوب شد.

همچنين وي با توجه به طرح مسائلي مبني بر وضعيت دريافت حقوق پکارکنان اين پايگاه اظهار داشت: در سال 1387 مبلغ 5 ميليون تومان از محل اعتبارات ملي اعتبار فصل هفتم به پايگاه شوش اختصاص داده شد و اين پايگاه معادل اين اعتبار جاري (فصل هفتم) نيرو گرفت که مبلغ 5 ميليون تومان اسناد از طريق پايگاه به سازمان تحويل و چک مربوطه هم در وجه پايگاه صادر شد

وي ادامه داد:اما با وجو د اعلام مکرر مدير پايگاه نسبت به تحويل چک که هم اينک نيز در ذيحسابي موجود است، اقدام نکرد. بنابراين در صورتي که هر يک از نيروهاي ايشان حقوق دريافت نکرده باشند تعلل از طرف مدير مربوطه بوده که براي دريافت وجه تا کنون به سازمان مراجعه نکرده است،

صادقي درپايان بيان داشت:بديهي است هر يک از نيروهاي پايگاه که تاکنون حقوق دريافت نکرده‌اند مي‌توانند به مديريت جديد پايگاه شوش مراجعه و حقوق خود را دريافت کنند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388061453