حاج اميرحسين نواب پور با بيان اينکه کانال ياد شده مربوط به دوره پيش از اسلام و دوره ساساني است تصريح کرد:در گذشتههاي دور مردم شهر کاشان براي مصون ماندن از حملات دشمن ديواري به دور شهر کشيدند اما مردم نوشآباد به دليل نداشتن استطاعت مالي و بستر خاک بسيار سخت به جاي کشيدن ديوار، کانالهايي در اطراف شهر نوش آباد حفر کردند.
وي درادامه خاطرنشان کرد:علاوه بر کاربري پناهگاه اين کانال زيرزميني به دليل گرماي کويري کاشان، محل زندگي مردم و نگهداري آذوقه نوش آباد نيز بوده است.
اين دوستدار ميراث فرهنگي آثار تاريخي و مفاخر نوشآباد گفت:در سال 82 در فرايند ساخت دو کارگاه، کاوشهايي توسط سازمان ميراث فرهنگي استان انجام شد.
نواب پور بيان داشت:از يک صدسال پيش به بعد، اين کانالها کاربري خود را از دست داده و با آمدن سيلي پراز گلو لاي شده و کم کم از خاطره مردم نوش آباد محو شد تا جايي که گمان ميکردند اين کانالها قناتهاي خشک شده شهر بودهاند بنابراين فاضلاب شهر را به اين کانالها و صل کردند.
به گفته وي؛درحال حاضر شهرداري با پاکسازي گل ولاي هاي موجود دراين کانال ها،چاه ديگري حفر کرده و فاضلابهاي شهري را به اين چاه انتقال داده است .
نواب پور بيان داشت:شهر نوش آباد در نزديکي کاشان و آران داراي پاياب، سرويس بهداشتي، هواکش، اتاقهاي کوچک است.
وي با اشاره به اينکه ارتفاع هر کانال دو متر و به عرض يک متر است اظهار داشت:هم اکنون 300 متر از اين کانالها بازگشايي شده است .
عضو انجمن دوستداران آثار تاريخي و مفاخر نوشآباد افزود: بعد از بازسازي در نوروز سال آينده، اين کانالها براي بازديد عموم گشوده خواهند شد./119
انتهای پیام/