بنابراين گزارش ثبت رشتههاي بومي و الويت دار در ادامه برنامه اين اداره کل در بخش ثبت ميراث ناملموس صنايعدستي است که در سال جاري پيگيري ميکند.
رشتههاي بومي و الويت دار صنايعدستي و هنرهاي سنتي به رشتههايي اطلاق ميشود که با وجود قدمت در استانها همچنان به حيات خود ادامه داده و از وضعيت مناسبي برخوردارند.
اين گزارش حاکي از آن است که اداره کل توسعه و ترويج معاونت هنرهاي سنتي در سال گذشته با شناسايي رشتههاي بومي و الويت دار صنايعدستي استانها برنامه ريزي در اين خصوص را آغاز کرده بود.
با ارسال اطلاعات از سوي استانهاي کشور و بررسي آنها در اداره کل توسعه وترويج 72 رشته مورد تأييد قرار گرفته و تلاش براي ثبت ملي آنها آغاز شده است.
بر پايه اين گزارش معاونتهاي صنايع دستي استاني به منظور ثبت ناملموس رشتههاي بومي و الويت دار خود در گام اول بايد نسبت به تشکيل پرونده و جمع آوري اطلاعات لازم اقدام کنند.
همچنين با بررسي اين پروندهها در شوراي فني استاني، به منظور تکميل اطلاعات به واحد ثبت آثار معاونت هنرهاي سنتي ارسال شده و در نهايت از خود استان به اداره کل دفتر ثبت آثار تاريخي، فرهنگي و طبيعي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري ميرود.
بنابراين گزارش ثبت ميراث ناملموس به معناي ثبت روش توليد و تکنيک ساخت رشتههاي صنايعدستي و هنرهاي سنتي خواهد بود.
اين در حالي است که ثبت ملي رشتههاي بومي و الويت دار صنايعدستي مقدمهاي براي ثبت جهاني اين رشتهها به شمار ميآيد ضمن اينکه نقش موثري در رشد بازار فروش صنايعدستي و جلوگيري از کپي برداري از طرحهاي اين هنر- صنعت خواهد داشت./111
انتهای پیام/