سيستان‌و‌بلوچستان صاحب پايگاه قلاع تاريخي مي‌شود

معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان سيستان و بلوچستان با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت:استان سيستان و بلوچستان با 160 قلعه شناسايي و ثبت شده با معماري هاي مختلف بيشترين تعداد قلعه در کشور را دارد.

مصطفي عارف حقي افزود: بنابراين با توجه به وجود چنين ظرفيتي پيشنهاد راه اندازي پايگاه پژوهشي قلاع تاريخي استان مطرح و هماهنگي هاي لازم را با امور پايگاه‌ها جهت اجرايي کردن اين پيشنهاد صورت گرفته است.

وي خاطرنشان کرد: با راه اندازي پايگاه قلاع تاريخي استان قلعه هاي استان براي انجام اقداماتي همچون پژوهش‌هاي مقدماتي،حفاري وخاکبرداري يک پايگاه پژوهشي خواهند داشت.

معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي استان سيستان و بلوچستان تصريح کرد: در صورتيکه پايگاه اختصاصي براي اين آثار تاريخي راه اندازي نشود ممکن است روند تخريب اين قلاع تاريخي بيشتر شود.

عارف حقي با بيان اينکه موافقت ضمني براي راه اندازي اين پايگاه دريافت شده است،گفت در حال حاضر بايد اقدام به رايزني براي جذب متخصصاني در حوزه هاي مرمت بنا،باستان شناس،معمار و ... کنيم تا پس از تغيير و تحولات لازم بتوانيم پايگاه را به تصويب برسانيم.

وي با اشاره به قلعه قصر قند گفت:اين قلعه تاريخي از جمله قلعه هايي است که نياز به فعايت هاي مقدماتي ،خاکبرداري و پي گردي دارد.

معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي استان سيستان و بلوچستان يادآور شد: امسال با هفت ميليون تومان اعتبار فضاهاي موجود در کنار قلعه مرمت شد تا درصورت راه اندازي پايگاه حداقل فضاهايي براي اسکان و ادامه پژوهش‌ها در قلعه فراهم شده باشد./117

انتهای پیام/

کد خبر 1388061633