از آنجاکه بسياري از اين موضوعات به طور مستقيم با لايههاي مختلف اجتماعي ارتباط يافته و افراد مختلفي در مورد اين مسائل اظهار نظر ميکنند طبيعتأ چنين اظهاراتي کاملاً غير کارشناسانه ارائه ميشود.
در همين رابطه سازمان ميراث فرهنگي استان مازندران اعلام ميکند که ثبت اثر چشمه سورت هيچ ارتباطي به رئيس گروه کوهنوردي لواسان و افراد ديگر نداشته و ادعاي مشاراليه مبني بر ثبت اثر فوقالذکر با تلاشهاي ايشان يک ادعاي کذب و بياساس است.
اين گزارش در مورد موضوع تخريب چشمه سورت از سوي اهالي ميافزايد؛ بحث داغ کردن سنگها و ايجاد حفره در رودخانه و استفاده از آب آن يک رسم هزاران ساله در ميان مردم محلي است از طرفي چشمه سورت اساساً با اين موضوع هويت مييابد.
با اين حال سازمان استان مازندران درصدد فرهنگسازي ميان مردم محلي نسبت به تأثيرات سوء اين اقدام و خشک شدن احتمالي اين رودخانه است.
بر اساس اين گزارش؛ سازمان استان مازندران نه تنها به تکميل و ارسال پرونده ثبتي اثر مذکور در اولين روزهاي بعد از دريافت فرمت ثبت ملي ميراث طبيعي اقدام کرد، بلکه با به تصويب رساندن اين منطقه نمونه گردشگر ي در اولين سفر استاني هيأت دولت در آبان ماه 1386 اقدامات جدي براي حفظ و حراست اين اثر حتي پيش از ثبت آن در فهرست آثار ملي انجام داد.
طرح شکايت عليه معدن سنگ، تصويب چشمه سورت به عنوان منطقه نمونه گردشگري و تعيين عرصه و حريم چشمه سورت از جمله اقدامات صورت گرفته از سوي سازمان ميراث فرهنگي براي حفظ اين اثر طبيعي ملي به شمار ميرود./118
انتهای پیام/