وي افزود: طبيعي است که براي حفاظت از ميراث فرهنگي و توسعه گردشگري بايد زمينه بازديد گردشگران از اين اماکن و بناهاي تاريخي براساس قوانين و ضوابطي ايجاد شود تا کوچکترين لطمهاي به آثار وارد نشود.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان ايلام با بيان اين که توسعه گردشگري از طريق بهرهبرداري از آثار فرهنگي و تاريخي بهترين روش شناختهشده است، گفت: توسعه گردشگري بهصورت دوجانبه و با هدف توسعهي اقتصادي و حفاظت از ميراث فرهنگي ميتواند صورت گيرد.
اسکندري تعيين حريم و عرصه آثار تاريخي را استانداردي براي بازديد و بهرهبرداري از آثار دانست و خاطرنشان کرد: در سراسر کشور براي بناهاي تاريخي و محوطههاي باستاني، متناسب با آثار و ميزان پذيرش بازديدکننده، عرصهها و حريمهاي درجه يک، دو و در برخي مواقع حريم زيستمحيطي که کاملا براساس گمانهزنيها و نتايج علمي هستند، تعريف ميشوند.
وي تدوين ضوابط و استانداردهاي بازديد گردشگران را متناسب با اهميت و درجهبندي آثار تاريخي در کشور ضروري ارزيابي کرد و افزود: بازديد زياد يا حجم بيش از حد گردشگران در يک اثر يا بناي تاريخي، سرعت تخريب آن را افزايش ميدهد و بايد توجه ويژهاي به اين موضوع شود.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان اسلام تصريح کرد: علاوه بر وظيفه دولت در حفاظت از بناها و آثار تاريخي و جلوگيري از تخريب آنها با استفاده از هر روش و استاندارد موجود، گردشگران نيز به عنوان يک شهروند آگاه نسبت به ارزش آثار تاريخي، در حفاظت از بناها و ميراث فرهنگي، نقش عمدهاي را ايفا ميکنند.
اسکندري هفته گردشگري در مهرماه را بهترين فرصت براي فرهنگسازي در حوزه بازديد گردشگران از بناهاي تاريخي دانست و ادامه داد: خوشبختانه عموم مردم نسبت به ارزش ميراث فرهنگي و تاريخ چند هزار سالهي آن آگاهي کافي دارند اما مسئولان با فرهنگسازي، ضرورت بيشتر حفاظت از ميراث فرهنگي براي توسعه گردشگري و آميختگي اين دو حوزه را به يکديگر بيشتر ميتوانند مشخص کنند.
وي يادآوري کرد: همه ميدانند که نگاه توسعه به گردشگري، بدون توجه به ميراث فرهنگي يا حفاظت از ميراث فرهنگي بدون توسعهي گردشگري امکانپذير نيست. بنابراين همواره بايد براي توسعه و بهرهمندي هر دو حوزه تلاش کرد. /117
انتهای پیام/