ميراث آريا(chtn)- در همين جمهوري اسلامي ايران همواره علاوه بر اصرار بر صلح آميز بودن فعالي هاي اتمي ،آمادگي خود را براي از سرگيري مذاکرا ت با گروه1+5 اعلام کرده است در چهارچوب پادمان هاي بين المللي اعلام کرده است اما کشورهاي عضو 1+5 همچنان اصرار دارند که ايران از جامعه جهاني رفع نگراني کند.

سخنگوي وزارت خارجه انگليس در سخناني پس از تحويل داده شدن بسته پيشنهادي ايران به سفراي کشورهاي 1+5 در تهران درخواست گفت‌وگوهاي ايران با شش کشور صنعتي جهان را مطرح کرد.

اين سخنگو که در اين گزارش به نام وي اشاره‌اي نشده است، گفت: گزارش رسيده است که ما بسته پيشنهادي ايران را دريافت کرده‌ايم، ما همچنان خواستار گفت‌وگوهاي سازنده با ايران در زمينه برنامه هسته‌اي اين کشور هستيم.

سخنگوي وزارت خارجه انگليس با تعميم ديدگاه چند کشور اروپايي به تمام جهان مدعي شد که هدف از اين گفت‌وگوها رفع نگراني جامعه جهاني درباره برنامه هسته‌اي ايران است.

وي ادامه داد: ما گفت‌وگو با ايران در زمينه حل مشکل هسته‌اي ايران را در آوريل سال 2009 مطرح کرديم و اين پيشنهاد همچنان روي ميز است و ما اميدواريم که ايران در کوتاه‌ترين زمان ممکن به اين پيشنهاد پاسخ مثبت دهد.

\"باري مارستون \"، سخنگوي وزارت امور خارجه انگليس نيز شامگاه پنجشنبه در گفت‌وگو با شبکه تلويزيوني \"العالم \" از ايران خواست تا به عقيده وي از فرصت مذاکره و رويکرد جديد آمريکا درباره برنامه هسته‌اي بهره‌برداري کند.

وي گفت: هم‌اکنون اولويت لندن در خصوص مسئله هسته‌اي ايران، صرفنظر از آخرين پيشنهادات تهران، بازگشت به گفت‌وگوها است.

مارستون با اشاره به اينکه کشورش خواهان بحث و تبادل نظر درباره مسائل مختلف اقتصادي و سياسي است، گفت: موضوع مهمي که مي تواند مسئله را به پيش ببرد، ارائه پيشنهادهاي جدي از سوي ايران در اين باره است.

وي در ادامه اظهار داشت که زمان براي تهديدها و ارعاب بيشتر و نيز اعمال تحريم هاي جديد عليه ايران مناسب نيست، بلکه زمان مناسب است تا ايده ها و ديدگاه ها در گفت‌وگوي طرف هاي مختلف درباره اين مسئله و بررسي ريشه اي به يکديگر نزديک شود.

روزنامه انگليسي \"تايمز \" همچنين نوشت که بسته پيشنهادي ايران که توسط وزير امور خارجه اين کشور به گروه 1+5 ارائه شد مي‌تواند منجر به دور کردن تحريم‌ها شود.

بر اساس اين گزارش، بسته‌ پيشنهادي ايران که به منظور برطرف کردن اختلافات است مي‌تواند فرصت‌هاي توافقنامه درباره اعمال تحريم‌هاي بيشتر عليه ايران در شوراي امنيت سازمان ملل را به حالت تعليق در آورد.

وزارت امور خارجه روسيه اعلام کرد مسکو در حال بررسي دقيق بسته پيشنهادي ايران درباره برنامه هسته‌اي تهران است.

\"آندري نسترنکو \"، سخنگوي وزارت امور خارجه روسيه روز گذشته گفت: روسيه به دقت بسته پيشنهادي ايران را براي حل مسئله هسته‌اي تهران بررسي مي‌کند.

نسترنکو تاکيد کرد: اين سند بايد به دقت بررسي و مطالعه شود. اين بسته شامل موارد بسياري مي‌شود که نياز به يک ارزيابي کارشناسانه دارد. وي از فاش کردن محتويات اين بسته امتناع کرد.

وي گفت: پس از بررسي اين بسته و تبادل نظر با اعضاي گروه 1+5، ما مي‌توانيم دريابيم که چگونه مي‌توان برنامه‌هاي ملي و يا دسته‌جمعي اين سند دريافتي را ارزيابي کرد.

نماينده روسيه در شوراي حکام نيز اعلام کرد که کشورش از اقدامات آژانس در خصوص برنامه هسته‌اي ايران حمايت و به توصيه‌هاي آن عمل کرده و راه حل ديپلماتيک را تنها گزينه مورد قبول مي‌داند.
گريگوري بردنيکوف \" تاکيد کرد که روسيه هيچ گزينه‌اي بجز راه حل سياسي-ديپلماتيک را براي حل‌وفصل برنامه هسته‌اي ايران نخواهد پذيرفت.

در همين حال، روزنامه \"نيزاويسيمايا گازيه‌تا \" با اشاره به بسته پيشنهادي ايران به گروه 1+5 نوشت: اظهارات وزير امور خارجه روسيه در خصوص پاسخ ايران به پيشنهادات گروه 1+5 حاکي از آن است که مقامات مسکو اهميت بسيار زيادي براي بسته پيشنهادي تهران قائل هستند.

وزارت امور خارجه چين نيز در پي ارائه بسته پيشنهادي به روز شده ايران اعلام کرد که پکن در حال مطالعه و بررسي بسته پيشنهادي ايران به گروه 5+1 است.

\"جيانگ يو \"، سخنگوي وزارت امور خارجه چين روز چهارشنبه گفت: ما بسته پيشنهادي ايران را دريافت کرديم و در حال بررسي و مطالعه آن هستيم.

وي افزود: با در نظر گرفتن شرايط کنوني، طرفين ذي‌نفع بايد تلاش‌هاي ديپلماتيک بيشتري داشته باشند و اگر امکان پذير باشد مذاکرات را از سر گرفته بگيرند تا تصميمات قابل قبول و طولاني مدتي براي اين مسئله اتخاذ شود.

وزارت خارجه آمريکا نيز با اين ادعا که بسته پيشنهادي ايران نگراني آمريکا درباره برنامه هسته‌اي تهران را کاهش نمي‌دهد، تاکيد کرد که کاخ سفيد همچنان به گفت‌وگو با ايران پايبند است.

\"پي‌.جي کرولي \"، سخنگوي وزارت خارجه آمريکا با اشاره به بسته پيشنهادي ايران به کشورهاي گروه 1+5 مدعي شد که اين بسته نمي‌‌تواند نگراني‌هاي آمريکا درباره برنامه هسته‌اي ايران را کاهش دهد.

وي ادامه داد که آمريکا همچنان به گفت‌وگو با ايران در قبال برخي مسايل پايبند است.

کرولي در عين حال موضع رسمي ايران در زمينه بسته شدن پرونده هسته‌اي اين کشور را نادرست خواند و مدعي شد که تهران در شفاف‌سازي برخي از اهداف برنامه هسته‌اي خود به آژانس انرژي اتمي شکست خورده است و درخواست شوراي امنيت براي توقف غني‌سازي اورانيوم را نمي‌پذيرد.

وي همچنين از برگزاري نشستي براي بررسي پيشنهاد ايران در ميان کشورهاي صنعتي خبر داد.

سخنگوي وزارت خارجه آمريکا در تشريح مفاد بسته پيشنهادي ايران به کشورهاي صنعتي گفت که تهران مواضع خود را درباره بسياري از مسايل بين‌المللي اعلام کرده است، اما چيزي که درباره برنامه هسته‌اي خود ذکر کرده است، به صورت کامل با نگراني درباره برنامه هسته‌اي اين کشور تطابق ندارد.


رژيم صهيونيستي در واکنش به بسته پيشنهادي ايران به کشورهاي 1+5 مدعي شد که ايران به دنبال وقت‌کشي است.

\"يوسي ليوي \"، سخنگوي وزارت خارجه رژيم صهيونيستي مدعي شد: ايران سعي دارد تا از اين طريق براي ادامه فعاليت‌هاي هسته‌اي خود وقت به دست آورد.

وي همچنين ادعا کرد که جامعه جهاني بايد ايران را از تمام راهکارهايي که در اختيار دارد، براي ايجاد تغيير حقيقي در سياست ايران استفاده کند.

اين در شرايطي است که رژيم صهيونيستي خود با در اختيار داشتن بيش از 200 کلاهک هسته‌اي به معاهده منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌اي نپيوسته و از ورود بازرسان سازمان ملل براي بازديد از تاسيسات هسته‌اي اين رژيم جلوگيري مي‌کند.

\"داني ياتوم \"، رئيس سابق موساد نيز در تازه‌ترين لفاظي‌هاي خود عليه موضوع صلح آميز هسته‌اي ايران گفت: اسرائيل به هيچ عنوان نمي‌تواند ايران هسته‌اي را بپذيرد.

وي در مصاحبه با راديو ارتش رژيم‌ صهيونيستي مدعي شد: من به اين نتيجه رسيده‌ام که تنها راه‌حل نظامي مي‌تواند از پيشرفت ايران براي هسته‌‌اي شدن جلوگيري کند.

ياتوم همچنين افزود: اسرائيل به هيچ عنوان نمي‌تواند ايران هسته‌اي را بپذيرد و هيچ عکس‌العملي از خود نشان ندهد.

وي در ادامه گفت: من شک دارم که آمريکا به چنين نتيجه‌اي برسد و بخواهد گزينه حمله نظامي به ايران را تصويب کند.

وزير خارجه اسپانيا در ديدار با رئيس رژيم‌صهيونيستي طي سخناني همسو با سياست‌هاي اين رژيم و براي خوشايند تل‌آويو اعلام کرد که براي تجديد فشارها بر ايران، از کانال اتحاديه اروپا تلاش خواهد کرد.

\"ميگوئل آنخل موراتينوس \" گفت: رفتار ايران در برابر پيشنهادات غرب براي ورود به مذاکره درباره موضوع هسته‌اي بسيار مبهم بوده است و اسپانيا براي حل اين موضوع، به دنبال تجديد فشارهاي سنگين عليه ايران است که از کانال اتحاديه اروپا پيگيري مي‌شود.

سخنگوي وزارت امور خارجه آمريکا اعلام کرد ايالات متحده از بسته پيشنهادي ارائه شده از سوي ايران راضي نيست و افزود اين پيشنهادات پاسخي به مجهولات ما محسوب نمي‌شود.

فيليپ کرولي ، معاون سخنگوي رسمي وزارت امور خارجه آمريکا اظهار داشت، ايالات متحده از بسته پيشنهادي ايران در زمينه برنامه هسته‌اي راضي نيست.

کرولي اظهار داشت: اين پيشنهادات در حقيقت پاسخي به بيم‌هاي ما محسوب نمي‌شود و مهم‌ترين آنها که البته برنامه هسته‌اي ايران است، به قوت خود باقي مانده است.

وي همچنين اعلام کرد، روز جمعه نمايندگان گروه 5+1 کنفرانسي تلفني برگزار کرده و درباره بسته پيشنهادي ايران با يکديگر مذاکره خواهند کرد.

سخنگوي وزارت امور خارجه آمريکا افزود: پس از آنکه با همکاران خود در گروه 5+1 مشورت کرديم، توجه دقيق‌تري به اين امر خواهيم داشت که ايران حقيقتا تا چه اندازه براي همکاري آمادگي دارد. ما طي چند هفته آينده درباره آمادگي وي تحقيق خواهيم کرد.

بنا بر اين گزارش منوچهر متکي وزير امور خارجهايران بعدازظهر چهارشنبه بسته پيشنهاديجديدجمهوري اسلامي ايران به 1+5 را در محل وزارت امور خارجه به \"هربرت هونزوويتس \"، سفير آلمان، \"شيه شيائوين \"، سفير چين، \"الکساندر سادونيکوف \"، سفير روسيه، \"برنار پولتي \"، سفير فرانسه، \"ليويا لوي آگوستي \"، سفير سوئيس به عنوان حافظ منافع آمريکا و کاردار سفارت انگلستان در تهران تحويل داد.

علي اصغر سلطانيه ، نماينده ايران در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي نيز اعلام کرد که بسته پيشنهادي جديد تهران براي پايان اختلافات درباره برنامه هسته‌اي ارائه شده است.

وي در عين حال تاکيد کرد که هر گفت‌وگويي با غرب در آينده درباره برنامه و موضوع هسته‌اي تهران نخواهد بود.

سلطانيه با بيان اينکه تهران آماده است تا درباره همه مسائل باقيمانده با غرب گفت‌وگو کند، گفت: همانطور که محمود احمدي‌نژاد ، رئيس جمهوري ايران تاکيد کرد، تهران آماده است تا گفت‌وگوهايي عادلانه و واقعگرايانه درباره مسائل مختلف از جمله تضمين دستيابي همه کشورها به انرژي هسته‌اي و جلوگيري از گسترش سلاح اتمي انجام دهد، ولي اين گفت‌وگوها شامل برنامه هسته‌اي ايران و فعاليت‌هاي قانوني در اين خصوص نمي‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1388062119