وي با اشاره به اين که اجراي پادمان در ايران طبق آخرين پارگراف برنامه عمل به شيوه عادي به اجرا درآمده است، از آژانس خواست به مناقشات مکرر سياسي يايان دهد.
نماينده ايران در آژانس بين المللي اتمي همچنين افزود : ايزان سياست تعليق نکردن اجراي حق انکارناپذير استفاده صلحجويانه از انرژي هستهاي و همچنين تعليق نکردن همکاري کامل با آژانس مطابق با موافقتنامه پادمان را دنبال خواهيم کرد.
سلطانيه اضافه کرد: در اين چارچوب جامعه بينالمللي از مديرکل انتظار دارد که برنامه عمل آگوست يعني يک مداليتي مذاکره شده و مورد توافق براي بهبود راستي آزمايي و خاتمه يافتن سريع موضوعات باقيمانده را به اجرا درآورد. هرگونه انتظار فراتر از چارچوب اين موافقتنامه مشترک، بدون ترديد موجب خدشهدار شدن اعتماد دوجانبه بين ايران و دبيرخانه خواهد شد و تنش سياسي تحميلي را در اين سازمان معظم فني به درازا خواهد کشاند.
وي افزوده است: از آژانس قويا انتظار ميرود با اعلام اين که اجراي پادمان در ايران طبق آخرين پارگراف برنامه عمل به شيوه عادي به اجرا درآمد، به اين مناقشات کسالت بار و مکرر سياسي مهر پايان بزند. چنانچه فصل جديدي از اعتمادسازي دوجانبه و اطمينان گشوده شود، آنگاه جمهوري اسلامي ايران در موقعيتي بهتر قرار خواهدگرفت تا در فضايي مبتني بر همکاري، چنان چه پرسشي وجود داشته باشد، همانند ديگر کشورهاي عضو و مطابق با موافقتنامه پادمان، به آنها پاسخ گويد.
سلطانيه گفت: لازم به يادآوري است که آژانس به طور پيوسته با ادعاهاي دروغيني از سوي ايالات متحده مواجه بوده است که موضوع عراق از جمله آنهااست و بهعنوان بهانهاي براي اشغال يک کشور داراي حاکميت و قتل عام هزاران نفر از غيرنظاميان بيگناه، عليرغم اعلام آژانس مبني بر وجود نداشتن تسليحات کشتار جمعي در عراق مورد استفاده قرار گرفت.
نماينده ايران در آژانس بين المللي اتمي ادامه داد:همين سناريو براي ايران تکرار گشته است. از هنگامي که موضوع برنامه هسته اي ايران از سوي آمريکا مطرح شد، ادعاهاي متعددي از سوي اين کشور به ميان آورده شد که متعاقبا از سوي آژانس ثابت شد همگي آنها بيپايه هستند. ميتوان به گزارشهاي مديرکل درباره ادعاها درباره فعاليتهاي هستهاي نظامي در سايتهاي نظامي از قبيل پارچين، لويزان و همچنين ادعاهايي عليه ديگر فعاليتها از قبيل معدن گچين اشاره کرد که بهدنبال سنگين ترين بازرسي هاي ثابت شد تمامي آنها بيپايه هستند.
سلطانيه همچنين اظهار کرد:آژانس فاقد سازوکار الزامآور حقوقي براي پيگيري غرامت در مقابل ادعاهاي بيپايهاي است که به اعتبار کشورهاي عضو لطمه وارد کرده و همچنين منابع آژانس را منحرف کرده و به هدر ميدهد.
وي در پايان تصريح کرد: با ديگر کشورهاي همفکر در چارچوب گفتگوها درباره آينده آژانس در حال پيگيري اين موضوع هستيم. در اين چارچوب يادآوري ميکنم که جامعه بينالمللي با دقت ديدگاه و رفتار دولت جديد ايالات متحده آمريکا را زير نظر دارد. آيا اين دولت ميتواند در مقابل لابيهاي شناخته شده مشخص مقاومت کند و بواسطه تغيير بنيادين در سياستهاي بينالمللي آمريکا شعارهايي را که سر داده به عمل تبديل کند؟ جهان کنجکاوانه در حال نظاره است که آيا اين دولت با تعقيب تقابل خصمانه سياسي، استفاده از ادعاهاي بيپايه ازقبيل مطالعات ادعايي همان روند و سياست دولت بوش را دنبال خواهد کرد.
100
انتهای پیام/